ΑρχικήsecurityΡεπουμπλικανικό Κόμμα του Wisconsin: Οι hackers έκλεψαν 2,3 εκατ. $

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Wisconsin: Οι hackers έκλεψαν 2,3 εκατ. $

Οι hackers έχουν κλέψει 2,3 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Wisconsin που χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην επανεκλογή του προέδρου Donald Trump, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Andrew Hitt στο The Associated Press την Πέμπτη.

Το κόμμα παρατήρησε την ύποπτη δραστηριότητα στις 22 Οκτωβρίου και επικοινώνησε με το FBI την Παρασκευή, δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Andrew Hitt.

Wisconsin hackers

Ο Hitt είπε ότι το FBI ερευνά την υπόθεση. Ο εκπρόσωπος του FBI Brett Banner είπε ότι, σύμφωνα με την πολιτική, «το FBI δεν επιτρέπεται να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί μια έρευνα». Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Wisconsin, το οποίο έχει ένα κέντρο που επικεντρώνεται στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο το οποίο είναι ικανό να παρέχει τις υπηρεσίες του εάν του ζητηθεί βοήθεια και μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να διερευνήσει την κατάσταση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Rebecca Ballweg.

Το υποτιθέμενο hack ανακαλύφθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την Ημέρα των Εκλογών, καθώς ο Trump και ο αντίπαλος του Jon Biden πραγματοποιήσαν την τελική τους προσπάθεια για να κερδίσουν τον κόσμο του Winsonsin. Ο Trump κέρδισε το 2016 το Wisconsin με λιγότερες από 23.000 ψήφους και έχει σχεδιάσει την τρίτη του επίσκεψη για σήμερα. Ο Biden θα πραγματοποιήσει επίσης μια επίσκεψη στο Wisconsin σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο αγώνας ήταν στήθος με στήθος και συνήθως ο Biden βρίσκεται μπροστά με πολύ μικρή διαφορά.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας στο Wisconsin έμαθαν για την υποτιθέμενη παραβίαση από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και ήταν εξοργισμένοι που οι κρατικοί υπάλληλοι δεν τους ενημέρωσαν για το πώς μπορεί να τους επηρεάσει.

Ωστόσο, ο διευθυντής της στρατηγικής για την εκστρατεία του Trump, Nick Trainer, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της εθνικής εκστρατείας ενημερώθηκαν αμέσως. «Έλαβα προσωπικά ένα τηλεφώνημα που με ειδοποιεί ως ανώτερο στέλεχος για την εκστρατεία», είπε.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 800 απόπειρες phishing επιθέσεων με οικονομικά κίνητρα που είχαν ως στόχο το Δημοκρατικό Κόμμα του Wisconsin, αλλά καμία δεν ήταν επιτυχής, δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Courtney Beyer.

Το υποτιθέμενο hack είναι «σίγουρα ενοχλητικό» για τους Ρεπουμπλικάνους, δήλωσε ο Matt Rothschild, ηγέτης του Wisconsin Democracy Campaign, μια ανεξάρτητη ομάδα που παρακολουθεί τις δωρεές και τις δαπάνες εκστρατείας.

Ο Hitt τόνισε ότι τα κλεμμένα χρήματα προορίζονταν για υπηρεσίες που έχουν ήδη παρασχεθεί. Ο Hitt είπε ότι οι hackers άλλαξαν τα στοιχεία των τιμολογίων τεσσάρων vendor που πληρώνονταν για τα direct mail που έστελναν τα οποία είχαν ως στόχο την επανεκλογή του Trump, καθώς και για υλικό υπέρ του Trump, όπως καπέλα που διανεμήθηκαν σε υποστηρικτές. Τα τιμολόγια και άλλα έγγραφα άλλαξαν, οπότε όταν το κόμμα τα πλήρωσε, τα χρήματα πήγαν στους hackers αντί για τους πωλητές, είπε ο Hitt.

Ανακαλύφθηκε αφού κάποιος παρατήρησε ότι την διαφορά σε ένα τιμολόγιο, είπε. Ο Hitt είπε ότι φαίνεται ότι η επίθεση ξεκίνησε ως απόπειρα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και δεν φαίνεται να έχουν κλαπεί δεδομένα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Alec Zimmerman.

Τα χρήματα είχαν κλαπεί από τον ομοσπονδιακό λογαριασμό του κρατικού κόμματος, ο οποίος επί του παρόντος περιέχει περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτός ο αριθμός αλλάζει καθημερινά λόγω της γρήγορης μετακίνησης πόρων στην εκστρατεία, δήλωσε ο Zimmerman. Οι εκθέσεις χρηματοδότησης της καμπάνιας που κατατέθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο Wisconsin δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει πολύ περισσότερα χρήματα από τους Ρεπουμπλικάνους. Το κρατικό Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσε σχεδόν 59 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια σε σύγκριση με μόλις 23,7 εκατομμύρια δολάρια για τους Ρεπουμπλικάνους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS