Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 00:59
Αρχική inet Elon Musk: Το SpaceX θα ακολουθήσει τους δικούς του νόμους στον Άρη

Elon Musk: Το SpaceX θα ακολουθήσει τους δικούς του νόμους στον Άρη

Το SpaceX δεν θα αναγνωρίσει το διεθνές δίκαιο για τον Άρη, σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του project Starlink. Η διαστημική εταιρεία του Elon Musk αντ ‘αυτού θα συμμορφωθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα σύνολο «αρχών αυτοδιοίκησης» που θα καθοριστούν κατά τη στιγμή της εγκατάστασης στον Άρη.

SpaceX Elon Musk

Ο Musk αποκάλυψε σχέδια για τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν έχει ακόμη τεθεί χρονικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της.

Κάθε μελλοντική «αποικία» που θα δημιουργείται από το SpaceX πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τα constellations των δορυφόρων Starlink – σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη – για να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε ανθρώπους και μηχανήματα.

Περισσότεροι από 800 από τους “internet satellites” έχουν ήδη λανσαριστεί σε τροχιά γύρω από τη Γη, με δεκάδες χιλιάδες ακόμη να προγραμματίζονται τα επόμενα χρόνια.

Η εφαρμογή Starlink κυκλοφόρησε σε ορισμένες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή beta των δυνατοτήτων του δικτύου σε περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Οι χρήστες σημείωσαν ότι οι όροι υπηρεσίας στην εφαρμογή δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες της Starlink που παρέχονται στη Γη ή τη Σελήνη θα διέπονται σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας της Καλιφόρνια.

Πέρα από τον πλανήτη μας και τον δορυφόρο του, ωστόσο, οι νόμοι και οι κανονισμοί με τους οποίους θα λειτουργήσει είναι λιγότερο σαφείς.

«Οι υπηρεσίες που παρέχονται στον Άρη, ή σε διέλευση στον Άρη μέσω της Starship ή άλλου διαστημικού σκάφους, αναγνωρίζουν τον Άρη ως έναν ελεύθερο πλανήτη και ότι καμία κυβέρνηση της Γης δεν έχει εξουσία ή κυριαρχία επί των δραστηριοτήτων στον Άρη», αναφέρει το τμήμα κυβερνητικού νόμου.

“Κατά συνέπεια, οι διαφορές θα επιλυθούν μέσω των αυτοδιοικούμενων αρχών, που θα θεσπιστούν με καλή πίστη, τη στιγμή της εγκατάστασης στον Άρη.”

Ο μηχανικός διαστημικών συστημάτων Erwan Beauvois δήλωσε ότι η θέση του SpaceX θυμίζει μια δήλωση που υπέβαλε το Earthlight Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δεσμεύτηκε να προετοιμαστεί για την επέκταση της ανθρωπότητας πέρα ​​από τη Γη.

Η Διακήρυξη για τα Δικαιώματα και τις Ευθύνες της Ανθρωπότητας στο Σύμπαν αναφέρει ότι ο χώρος πρέπει να θεωρείται «ελεύθερος, από όλους, για όλους και σε όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Στοιχεία χρηστών του Spotify εκτέθηκαν από hackers

Μια ομάδα hacking κατάφερε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε 350.000 λογαριασμούς του Spotify στην υπηρεσία music streaming. Για να το πετύχει...

Black Friday: συμβουλές για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές

Οι Black Friday και Cyber ​​Monday αποτελούν δύο από τις πιο δραστήριες ημέρες, όσον αφορά τις διαδικτυακές αγορές. Και όπως είναι φυσικό...

Photoshop: Πως να επαναφέρετε τον παλιό τρόπο λειτουργίας του Free Transform

Η Adobe άλλαξε πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Free Transform. Όμως μπορείτε να επαναφέρετε τον παλιό τρόπο λειτουργίας του...
00:02:56

Ε.Ε.: Ετοιμάζεται να δώσει τέλος στην end-to-end κρυπτογράφηση;

Η end-to-end κρυπτογράφηση αποτελεί ένα εργαλείο ασφαλείας που χρησιμοποιείται από διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Facebook Messenger, WhatsApp και Signal, για την περαιτέρω...

Πως να απενεργοποιήσετε τα “welcome tips” μετά τα update των Windows 10

Τα Windows 10 μετά από ένα update μερικές φορές ανοίγουν ένα παράθυρο με tips για να σας δείξουν τι νέο υπάρχει για...

Το update των Windows 10 KB4586819 διορθώνει διάφορα προβλήματα

Η Microsoft κυκλοφόρησε την αθροιστική ενημερωμένη non-security έκδοση KB4586819 προεπισκόπησης για τα Windows 10 εκδόσεις 1809, 1903 και 1909, με διάφορες επιδιορθώσεις...

Τα websites Drupal είναι ευάλωτα σε επιθέσεις double-extension!

Η ομάδα πίσω από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα κάποιες ενημερώσεις ασφαλείας για να διορθώσει μια κρίσιμη...

Το face recognition μπορεί να ταυτοποιήσει αρκούδες και αγελάδες

Το face recognition μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση διαφόρων ζώων όπως οι αρκούδες και οι αγελάδες!

Google Workspace: Πως ξεκλείδωσε την αγορά του συνδρομητικού λογισμικού

Στην πραγματικότητα η Google έκανε πιο εύκολο το πεδίο για τους μικρότερους παίκτες. Μια startup που ξεκινάει το 2020...

Black Friday με online προσφορές σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Δελτίο Τύπου: Black Friday με online προσφορές σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ 23 Νοεμβρίου 2020