ΑρχικήinetElon Musk: Το SpaceX θα ακολουθήσει τους δικούς του νόμους στον Άρη

Elon Musk: Το SpaceX θα ακολουθήσει τους δικούς του νόμους στον Άρη

Το SpaceX δεν θα αναγνωρίσει το διεθνές δίκαιο για τον Άρη, σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του project Starlink. Η διαστημική εταιρεία του Elon Musk αντ ‘αυτού θα συμμορφωθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα σύνολο «αρχών αυτοδιοίκησης» που θα καθοριστούν κατά τη στιγμή της εγκατάστασης στον Άρη.

SpaceX Elon Musk

Ο Musk αποκάλυψε σχέδια για τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν έχει ακόμη τεθεί χρονικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της.

Κάθε μελλοντική «αποικία» που θα δημιουργείται από το SpaceX πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τα constellations των δορυφόρων Starlink – σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη – για να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε ανθρώπους και μηχανήματα.

Περισσότεροι από 800 από τους “internet satellites” έχουν ήδη λανσαριστεί σε τροχιά γύρω από τη Γη, με δεκάδες χιλιάδες ακόμη να προγραμματίζονται τα επόμενα χρόνια.

Η εφαρμογή Starlink κυκλοφόρησε σε ορισμένες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή beta των δυνατοτήτων του δικτύου σε περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Οι χρήστες σημείωσαν ότι οι όροι υπηρεσίας στην εφαρμογή δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες της Starlink που παρέχονται στη Γη ή τη Σελήνη θα διέπονται σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας της Καλιφόρνια.

Πέρα από τον πλανήτη μας και τον δορυφόρο του, ωστόσο, οι νόμοι και οι κανονισμοί με τους οποίους θα λειτουργήσει είναι λιγότερο σαφείς.

«Οι υπηρεσίες που παρέχονται στον Άρη, ή σε διέλευση στον Άρη μέσω της Starship ή άλλου διαστημικού σκάφους, αναγνωρίζουν τον Άρη ως έναν ελεύθερο πλανήτη και ότι καμία κυβέρνηση της Γης δεν έχει εξουσία ή κυριαρχία επί των δραστηριοτήτων στον Άρη», αναφέρει το τμήμα κυβερνητικού νόμου.

“Κατά συνέπεια, οι διαφορές θα επιλυθούν μέσω των αυτοδιοικούμενων αρχών, που θα θεσπιστούν με καλή πίστη, τη στιγμή της εγκατάστασης στον Άρη.”

Ο μηχανικός διαστημικών συστημάτων Erwan Beauvois δήλωσε ότι η θέση του SpaceX θυμίζει μια δήλωση που υπέβαλε το Earthlight Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δεσμεύτηκε να προετοιμαστεί για την επέκταση της ανθρωπότητας πέρα ​​από τη Γη.

Η Διακήρυξη για τα Δικαιώματα και τις Ευθύνες της Ανθρωπότητας στο Σύμπαν αναφέρει ότι ο χώρος πρέπει να θεωρείται «ελεύθερος, από όλους, για όλους και σε όλους».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS