ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση "χτύπησε" εκλογικό database στη Τζόρτζια των ΗΠΑ!

Ransomware επίθεση “χτύπησε” εκλογικό database στη Τζόρτζια των ΗΠΑ!

Μια ransomware επίθεση έπληξε κομητεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα, επηρεάζοντας ένα database που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των υπογραφών των ψηφοφόρων κατά τον έλεγχο ταυτότητας των ψηφοφόρων που απουσιάζουν. Πρόκειται για μια κοινή διαδικασία που αποσκοπεί στην επικύρωση των ψηφοφόρων που δεν δίνουν το παρόν στην εκλογική διαδικασία.

Τα μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό ransomware επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον ενός συστήματος που χρησιμοποιείται για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου.

Ransomware επίθεση "χτύπησε" εκλογικό database στη Τζόρτζια των ΗΠΑ!

Οι ransomware επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να διαταράξουν τα συστήματα ψηφοφορίας και να δημιουργήσουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των Αμερικανών πολιτών.

Η ransomware επίθεση έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου, πλήττοντας το Hall County, μία κομητεία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Τζόρτζια, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τη λειτουργία του database υπογραφών της περιοχής.

Ransomware επίθεση "χτύπησε" εκλογικό database στη Τζόρτζια των ΗΠΑ!

Όπως ανέφερε η εφημερίδα “Gainesville Times”, ένα από τα databases που χρησιμοποιεί η κομητεία για να επαληθεύσει τις υπογραφές των ψηφοφόρων που απουσιάζουν, δεν λειτουργεί, λόγω διακοπών δικτύου που ακολούθησαν στην περιοχή, ύστερα από ransomware επίθεση που έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο συντονιστής της διαδικασίας, Kay Wimpye, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι μπορούν ακόμα να επαληθεύσουν τις υπογραφές των ψηφοφόρων τραβώντας χειροκίνητα αντίγραφα των καρτών εγγραφής ψηφοφόρων, κάτι που ωστόσο είναι πιο χρονοβόρο. Οι περισσότερες υπογραφές των ψηφοφόρων μπορούν να επαληθευτούν με την χρήση ενός κρατικού database που δεν επηρεάστηκε από τις διακοπές λειτουργίας.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η ransomware επίθεση που χτύπησε το Hall County πραγματοποιήθηκε από την hacking συμμορία που ανέπτυξε το Doppelpaymer, τα μέλη της οποίας διέρρευσαν τα κλεμμένα δεδομένα στο data leak site τους, ώστε να αναγκάσουν την κομητεία να πληρώσει λύτρα.

Όπως αναφέρει το Infosecurity, το site της κομητείας δημοσίευσε μια ενημέρωση για να ανακοινώσει ότι η επίθεση δεν επηρέασε τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS