ΑρχικήsecurityTwitter: η διακοπή λειτουργίας δεν οφείλεται σε παραβίαση ασφαλείας

Twitter: η διακοπή λειτουργίας δεν οφείλεται σε παραβίαση ασφαλείας

Όπως παρατηρήθηκε πριν από μερικές ώρες, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter, υπέστη μία διακοπή στις υπηρεσίες του, που το έβγαλε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας.

Twitter

Ο ιστότοπος παρακολούθησης Downdetector, κατέγραψε περισσότερες από 57.000 αναφορές έως τις 6 μ.μ. της Πέμπτης, καθώς ένας απροσδιόριστος αριθμός χρηστών δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπο και τις εφαρμογές για κινητά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο μέχρι τις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας, ο αριθμός των αναφορών μειώθηκε σε μερικές εκατοντάδες.  

Το Twitter δήλωσε λίγο αργότερα, το απόγευμα της Πέμπτης ότι το ζήτημα “προκλήθηκε από μια ακούσια αλλαγή που κάναμε στα εσωτερικά μας συστήματα.”

“Το Twitter θα πρέπει να λειτουργεί για όλους μέσα στις επόμενες ώρες”, δήλωσε η εταιρεία περίπου στις 8 μ.μ.

Δεδομένου ότι η διακοπή λειτουργίας έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά από μια μαζική παραβίαση μερικών από τους μεγαλύτερους λογαριασμούς του Twitter, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν στον Barack Obama, τον Joe Biden, τον Jeff Bezos και την Kim Kardashian West, η οποία σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές στη Νέα Υόρκη προέρχονται από μια απάτη τεχνικής υποστήριξης, ήταν πολύ λογικό οι περισσότεροι να σκεφτούν ότι και αυτό το περιστατικό οφείλεται σε κάποια παραβίαση ασφαλείας. Κάτι που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρνείται.

Το Twitter, το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων βρίσκονται κάτω από αυστηρή επιτήρηση, ώστε να αποτρέψουν τον κίνδυνο παραβίασης των πλατφορμών τους πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, ενώ επίσης είναι επιφορτισμένες να περιορίζουν τις θεωρίες παραπληροφόρησης και συνωμοσίας. Οι εταιρείες πιέζονται επίσης να κάνουν περισσότερα για τη ρύθμιση του περιεχομένου που εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους, με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να προετοιμάζει σχέδια κανονισμών που προορίζονται για εταιρείες κοινωνικών μέσων, μετά από αναφορά που έγινε νωρίτερα αυτό το έτος από την κυβέρνηση Trump.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS