ΑρχικήinetInstagram: Μποϊκοτάζ από την Kim Kardashian και άλλους celebrities!

Instagram: Μποϊκοτάζ από την Kim Kardashian και άλλους celebrities!

Μια ομάδα celebrities, συμπεριλαμβανομένων των Kim Kardashian West και Michael Jordan συμμετέχουν σε ένα 24ωρο μποϊκοτάζ του Instagram.

Instagram: Μποϊκοτάζ από την Kim Kardashian και άλλοι celebrities!

Την Τετάρτη, η Kim Kardashian και οι υπόλοιποι celebrities δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο «πάγωμα» του Instagram ως μέρος του κινήματος Stop Hate For Profit, για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που η οργάνωση αποκαλεί: «Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες του Facebook να αντιμετωπίσει το hate speech και την παραπληροφόρηση των εκλογών στις πλατφόρμες του.»

Ένας μεγάλος αριθμός διαφημιζόμενων με μεγάλο όνομα, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks, Coca-Cola και Verizon, διέκοψε τον προϋπολογισμό των διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το καλοκαίρι, αφού το Stop Hate For Profit κάλεσε τους διαφημιστές στο μποϊκοτάζ του Facebook για τον μήνα Ιούλιο. Ο στόχος, ανέφερε η ομάδα, ήταν να πιέσει την εταιρεία να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του hate speech και της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα της, σύμφωνα με το CNBC.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση θέλει το Facebook να αφαιρέσει τα groups που προωθούν την «ανωτερότητα των λευκών», το μίσος και τις βίαιες συνωμοσίες. Στοχεύει στην απαγόρευση οποιασδήποτε σελίδας ή εκδήλωσης που εξυψώνει τον πόλεμο, και την εξάλειψη των εξαιρέσεων για πολιτικούς, πολιτικό περιεχόμενο και περιεχόμενο ψηφοφορίας, μεταξύ άλλων αιτημάτων.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, το Facebook φαίνεται να αρνήθηκε να καταργήσει μια σελίδα παραστρατιωτικής ομάδας που εδρεύει στην Kenosha, του Wisconsin, παρά τις εκατοντάδες ειδοποιήσεις από τους χρήστες ότι η σελίδα προωθεί τη βία και εξυμνεί τα όπλα. Μάλιστα, αναφέρθηκαν σχόλια που προωθούσαν τη βία εναντίον διαμαρτυρώμενων, οι οποίοι διαδήλωναν για τον πυροβολισμό του Jacob Blake, ενός έγχρωμου άνδρα, από την αστυνομία. Το Facebook κατήργησε τη σελίδα μόνο όταν στη διαμαρτυρία ένας ένοπλος σκότωσε δύο άτομα, ένα λάθος που ο Διευθύνων Σύμβουλος, Mark Zuckerberg, αργότερα ονόμασε «επιχειρησιακό σφάλμα».

kim kardashian instagram μποϊκοτάζ celebrities
Instagram: Μποϊκοτάζ από την Kim Kardashian και άλλοι celebrities!

Τώρα, η οργάνωση στρέφει την προσοχή της στη θυγατρική του Facebook, Instagram, ζητώντας από τους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα 24ωρο μποϊκοτάζ, στο οποίο θα κάνουν μια ανάρτηση επικρίνοντας την εταιρεία και όχι άλλες δημοσιεύσεις για την υπόλοιπη ημέρα.

Εκτός της Kim Kardashian, μεταξύ των συμμετεχόντων στο μποϊκοτάζ του Instagram είναι οι Katy Perry, Ashton Kutcher, Sacha Baron Cohen, Naomi Campbell, Judd Apatow, Amy Schumer, Sarah Silverman, Kate Hudson, Leonardo DiCaprio, Rosario Dawson, Isla Fisher, Scooter Braun και Mark Ruffalo.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS