ΑρχικήsecurityΗ Adobe κυκλοφορεί patch για τον Adobe Media Encoder

Η Adobe κυκλοφορεί patch για τον Adobe Media Encoder

Η Adobe κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα (patch) για να διορθώσει τρεις ευπάθειες που εντοπίστηκαν στον Media Encoder.

Το Adοbe Media Encoder, λογισμικό που χρησιμοποιείται για την κωδικοποίηση ήχου και βίντεο σε διαφορετικές μορφές, είναι το μοναδικό θέμα της ενημέρωσης ασφαλείας που εκδίδεται εκτός της συνήθους μηνιαίας κυκλοφορίας ενημερώσεων της εταιρείας.

Την Τρίτη, η Adobe είπε ότι τρεις ευπάθειες – CVE-2020-9739, CVE-2020-9744 και CVE-2020-9745 – είναι αδυναμίες “που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών.”

Adobe Media Encoder

Τα σφάλματα αναφέρθηκαν στην Adobe από τον ερευνητή κυβερνοασφάλειας Radu Motspan και θεωρούνται “σημαντικά”. Επηρεάζουν την έκδοση 14.4 του Adοbe Media Encoder σε υπολογιστές Windows και Mac.

Ωστόσο, σε κάθε ευπάθεια έχει δοθεί βαθμολογία προτεραιότητας 3, το οποίο σημαίνει ότι η Adοbe δεν τις θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρές.

“Αυτή η ενημέρωση επιλύει ευπάθειες σε ένα προϊόν που ιστορικά δεν ήταν στόχος των εισβολέων. Η Adobe συνιστά στους διαχειριστές να εγκαταστήσουν την ενημέρωση κατά την κρίση τους” δήλωσε η εταιρεία.

Όπως πάντα, συνιστάται στους χρήστες να δέχονται τις αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού για να διορθώνουν τα builds τους και να παραμένουν προστατευμένοι.

Την περασμένη εβδομάδα, η γιγαντιαία εταιρεία κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας του Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας τις ευπάθειες του Adobe Experience Manager, του InDesign και του Framemaker.

Επιλύθηκαν κρίσιμες και σημαντικές ευπάθειες στα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων cross-site scripting (XSS), σφαλμάτων φθοράς μνήμης και ζητημάτων ασφαλείας που οδηγούν σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα.

Επίσης την Τρίτη, η Adοbe ανέφερε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της. Η Adοbe ανέφερε ότι τα κέρδη της έφτασαν τα 955 εκατομμύρια δολάρια το οποίο είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό ποσό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS