ΑρχικήHow ToΠώς θα παρακολουθείτε τη χρήση της CPU στο Dock του Mac σας;

Πώς θα παρακολουθείτε τη χρήση της CPU στο Dock του Mac σας;

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή από την ενέργεια του επεξεργαστή σας, καλό είναι να παρακολουθείτε τη χρήση της CPU του Mac σας. Και για καλή σας τύχη, η Apple διευκολύνει τη δυνατότητα να ελέγξετε εύκολα και γρήγορα τη χρήση και το ιστορικό της CPU σας, αλλάζοντας το εικονίδιο του Dock Activity Monitor.

CPU

Αρχικά για να το ρυθμίσετε, ανοίξτε το “Activity Monitor“. Εάν δεν ξέρετε πώς, το Spotlight το καθιστά εύκολο. Κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο του “μεγεθυντικού φακού” στη γραμμή του μενού (ή πατήστε Command + Space). Όταν εμφανιστεί η γραμμή “Spotlight Search“, πληκτρολογήστε “Activity Monitor” και πατήστε “Return“.

Όταν ανοίξει το Activity Monitor, μπορείτε να κλείσετε το κύριο παράθυρο, καθώς δε θα σας χρειαστεί άλλο. Εάν θελήσετε να το ανοίξετε ξανά αργότερα, πηγαίνετε στο Παράθυρο> Παρακολούθηση δραστηριότητας στη γραμμή μενού ή πατήστε Command + 1.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Activity Monitor και θα εμφανιστεί ένα μενού. Στο μενού, επιλέξτε “Dock Icon” και θα δείτε πολλές επιλογές. Προς το παρόν, επιλέξτε “Show CPU Usage“.

Με ενεργοποιημένο το “Show CΡU Usage“, το εικονίδιο του Activity Monitor θα μετατραπεί σε 10 τμήματα που ανάβουν, ανάλογα με την δραστηριότητα της CPU. Για παράδειγμα, εάν και τα 10 τμήματα είναι αναμμένα, χρησιμοποιείται το 100% της χωρητικότητας της CΡU σας.

Εάν κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο Activity Monitor και επιλέξετε Dock Icon > Show CPU History, θα δείτε ένα μαύρο ορθογώνιο που καταγράφει τη χρήση της CPU με την πάροδο του χρόνου. Η οθόνη ρέει αργά από δεξιά προς τα αριστερά, με τις έντονες περιόδους χρήσης της CPU να έχουν περισσότερο ύψος σε κάθε στήλη. Τα κόκκινα τετράγωνα αντιπροσωπεύουν τη χρήση της CPU από τις διαδικασίες του συστήματος και τα πράσινα τετράγωνα αντιπροσωπεύουν τη χρήση της CPU από τις διαδικασίες του χρήστη.

Εάν θέλετε να αλλάξετε ξανά το εικονίδιο στο κανονικό, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο “Dock” ξανά και επιλέξτε Dock Icon> Show Application Icon. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το εικονίδιο Dock Activity Monitor από τη γραμμή μενού. Επιλέξτε το “Dock Icon” και θα δείτε ένα μενού παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσατε νωρίτερα. Όταν έχετε ρυθμίσει το εικονίδιο Dock όπως θέλετε, απλώς αφήστε το Activity Monitor να λειτουργεί στο παρασκήνιο καθώς εκτελείτε άλλες εργασίες. Η εμφάνιση της CPU ή του Ιστορικού CPU στο dock θα συνεχίσει να ενημερώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο για να λειτουργήσει αυτό, το Activity Monitor πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS