ΑρχικήyoutubeFacebook: Απέκλεισε την εταιρεία πίσω από το Turning Point USA

Facebook: Απέκλεισε την εταιρεία πίσω από το Turning Point USA

Το Facebook δήλωσε την Πέμπτη ότι απέκλεισε μια εταιρεία που διέθετε ψεύτικους λογαριασμούς για τη συντηρητική ομάδα Turning Point USA.

Το Facebook ανέφερε ότι η εταιρεία μάρκετινγκ Rally Forge, που εργάζεται για λογαριασμό του Turning Point USA, διεξήγαγε μια εκστρατεία που βασίστηκε σε ψεύτικους λογαριασμούς που δημοσίευσαν κριτική για τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden και επαίνους για τον Πρόεδρο Donald Trump.

Facebook: Απέκλεισε την εταιρεία πίσω από το Turning Point USA
Facebook: Απέκλεισε την εταιρεία πίσω από το Turning Point USA

Σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η εκστρατεία περιλάμβανε τακτικές όπως σχολιασμό στις σελίδες Facebook μεγάλων εθνικών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Η υποτιθέμενη δραστηριότητα εντοπίστηκε για πρώτη φορά μέσω έρευνας από την Washington Post, η οποία ώθησε την εταιρεία να εξετάσει την ομάδα.

«Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς χρησιμοποίησαν υπάρχουσες φωτογραφίες και παρουσιάζονταν ως άτομα με κλίση στη δεξιά. Το 2018, ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς είχαν αυτοπροσδιοριστεί ως αριστερά άτομα για να σχολιάσουν περιεχόμενο. Αυτή η δραστηριότητα επικεντρώθηκε κυρίως στο σχολιασμό ειδησεογραφικών άρθρων που δημοσιεύτηκαν από οργανισμούς ειδήσεων και δημόσια πρόσωπα, αντί να δημοσιεύουν το δικό τους περιεχόμενο,» δήλωσε το Facebook σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Η πιο πρόσφατη δραστηριότητα περιελάμβανε τη δημιουργία αυτού που ονομάζουμε ‘’άτομα με λεπτή κάλυψη’’, των οποίων τα ονόματα ήταν μικρές παραλλαγές των ονομάτων των ανθρώπων πίσω από αυτούς, και των οποίων η μοναδική δραστηριότητα στην πλατφόρμα μας συνδέθηκε με αυτήν την παραπλανητική εκστρατεία.»

Η Rally Forge έχει αποκλειστεί οριστικά από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, το Facebook αναφέρει ότι έχει καταργήσει 200 ​​λογαριασμούς, 55 σελίδες και 76 λογαριασμούς Instagram. Περίπου 373.000 λογαριασμοί ακολούθησαν μία ή περισσότερες από τις σελίδες Facebook και περίπου 22.000 άτομα ακολούθησαν έναν ή περισσότερους από τους λογαριασμούς Instagram.

Το Turning Point USA είπε ότι η Rally Forge συνεργάστηκε στην πραγματικότητα με το Turning Point Action. Το Turning Point Action είναι μια ξεχωριστή νομική οντότητα από το Turning Point USA, που ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιτρέπεται να συμμετέχει σε ορισμένες πολιτικές δραστηριότητες, σε αντίθεση με το Τurning Point USA.

«Το εν λόγω δελτίο τύπου του Facebook αφορούσε ένα έργο για το Turning Point Action, ένα 501c4, ένα εντελώς ξεχωριστό φορέα,» ανέφερε το Τurning Point Action σε δήλωση προς το CNN Business. «Το Turning Point Action δουλεύει σκληρά για να λειτουργήσει μέσα στους όρους παροχής υπηρεσιών των κοινωνικών πλατφορμών σε όλα τα έργα και τις επικοινωνίες του και ελπίζουμε να συνεργαστούμε στενά με το FB για να διορθώσουμε οποιαδήποτε παρανόηση

Η εταιρεία δεν απέκλεισε το Turning Point USA ή τον πρόεδρό του, Charlie Kirk, λέγοντας ότι δεν ήταν σαφές εάν ο οργανισμός γνώριζε τις τακτικές που χρησιμοποίησε η εταιρεία μάρκετινγκ.

Facebook: Απέκλεισε την εταιρεία πίσω από το Turning Point USA
Facebook: Απέκλεισε την εταιρεία πίσω από το Turning Point USA

Σε κλήση με δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Facebook, Nathaniel Gleicher, δήλωσε ότι οι οργανισμοί που αφαίρεσε πρόσφατα η εταιρεία είναι «νεότερες» και έχουν λιγότερα από τις προηγούμενες λειτουργίες που έχουν αφαιρεθεί.

«Έτσι, με αυτή την έννοια, στην πραγματικότητα βλέπουμε μειωμένες αποδόσεις και μειωμένες λειτουργίες,» είπε.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι παράγοντες θα συνεχίσουν να προσπαθούν και ξέρουμε ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν την ποινή. Αλλά αυτό που είδαμε είναι ότι ο συνδυασμός της αυτοματοποιημένης επιβολής και της έρευνας από ειδικούς, σημαίνει ότι αυτές οι οργανώσεις είναι μικρότερες, διαρκούν λιγότερο χρόνο και προσεγγίζουν λιγότερα άτομα πριν αποκαλυφθούν,» πρόσθεσε ο Gleicher.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS