ΑρχικήUpdatesΧρήστες του Gmail: Έρχονται νέες ειδοποιήσεις ασφαλείας

Χρήστες του Gmail: Έρχονται νέες ειδοποιήσεις ασφαλείας

Τις επόμενες εβδομάδες, η Google θα αρχίσει να κυκλοφορεί νέες ειδοποιήσεις ασφαλείας για κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν μεμονωμένους λογαριασμούς της Google, με την ειδοποίηση να εμφανίζεται στην εφαρμογή Google να χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι παραλήπτες των ειδοποιήσεων ασφαλείας της Google – τις οποίες προωθεί στους χρήστες όταν εντοπίζει ότι ο λογαριασμός τους ενδέχεται να έχει παραβιαστεί – δεν χρειάζεται να ελέγξουν τις ειδοποιήσεις του email ή του συστήματος του τηλεφώνου τους για την προειδοποίηση.

ασφαλείας

Αντ ‘αυτού, η ειδοποίηση θα εμφανίζεται ακριβώς στην εφαρμογή Google που χρησιμοποιούν, μειώνοντας ενδεχομένως το χρόνο που απαιτείται για να ανταποκριθούν και να ασφαλίσουν τον λογαριασμό τους.

Το νέο σύστημα για την παροχή κρίσιμων ειδοποιήσεων ασφαλείας έχει περισσότερες πιθανότητες να προσεγγίσει χρήστες αφού θα δίνουν την προσοχή τους μόνο σε μία από τις εφαρμογές της Google.

Οι χρήστες θα πρέπει να βλέπουν ένα εικονίδιο ειδοποίησης δίπλα στο avatar τους στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής Gmail. Κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση οδηγούνται σε μια σελίδα «Critical security alert» με ένα κουμπί «Check activity» που οδηγεί σε μια εξήγηση του γιατί η Google εξέδωσε την ειδοποίηση.

Ο νέος μηχανισμός παράδοσης θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά πολύτιμος εάν τελικά λειτουργεί με εφαρμογές Google που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως το YouTube, το Google Maps, το Google Maps ή το Waze.

Σύμφωνα με την Google, οι νέες ειδοποιήσεις ασφαλείας εντός εφαρμογής για εφαρμογές Google είναι “ανθεκτικές στο spoofing”.

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την λειτουργία σε περιορισμένη διάθεση στις επόμενες εβδομάδες και θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα στις αρχές του επόμενου έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό ως μέρος της συνεισφοράς της στο National Cybersecurity Awareness μήνα.

Το σύστημα ασφαλούς περιήγησης της Google για τον Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης προστατεύει τέσσερα δισεκατομμύρια συσκευές, ενώ η Google αποκλείει πάνω από 100 εκατομμύρια προσπάθειες phishing την ημέρα. Το Google Play Protect, το ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από malware για συσκευές Android, σαρώνει πάνω από 100 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα.

Η Google εισάγει επίσης έναν νέο έλεγχο απορρήτου για να αποφύγει την αποθήκευση αλληλεπιδράσεων με τον Google Assistant σε έναν λογαριασμό Google. Ένα νέο “Guest mode” μπορεί να ενεργοποιηθεί με μια φωνητική εντολή που αποτρέπει την αποθήκευση στο λογαριασμό του οτιδήποτε λέει ο χρήστης στον Assistant.

Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο όταν αλληλεπιδράτε με τα έξυπνα ηχεία του Google Home και του Nest και δεν θέλετε αυτά τα στοιχεία να αποθηκευτούν στον λογαριασμό του.

Το ένα μειονέκτημα του Guest Mode είναι ότι ο Google Assistant δεν είναι εξατομικευμένος όταν είναι ενεργό. Η λειτουργία βασίζεται στα στοιχεία ελέγχου απορρήτου του Google Assistant που εισήχθησαν πέρυσι που επιτρέπουν στους χρήστες να διαγράψουν την πρόσφατη δραστηριότητα του Assistant από έναν λογαριασμό Google με φωνητικές εντολές, όπως “Hey Google, διέγραψε το τελευταίο πράγμα που σου είπα” ή “Hey Google, διέ όλα όσα είπα την περασμένη εβδομάδα “.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS