ΑρχικήsecurityΗ Edureka θύμα παραβίασης, 2 εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν

Η Edureka θύμα παραβίασης, 2 εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν

Μία σοβαρή παραβίαση δεδομένων υπέστη η ινδική startup Edureka, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα ονόματα, διευθύνσεις και αριθμοί τηλεφώνου περισσότερων από 2 εκατομμύρια χρήστες να παραμείνουν εκτεθειμένα για πάνω από μία εβδομάδα.

Edureka

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που συνεργάζονται με την SafetyDetectives, ανακάλυψαν για πρώτη φορά την ευπάθεια την 1η Αυγούστου και ακολουθώντας το πρωτόκολλό τους, επικοινώνησαν με την Edureka στις 6 Αυγούστου για να την ενημερώσουν σχετικά με το ζήτημα. Ωστόσο, όταν δεν έλαβαν απάντηση, επικοινώνησαν με την ινδική ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης υπολογιστών (CERT-In), που είναι η αρχή της Ινδίας που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η αναφορά της SafetyDetectives αναφέρει ότι η ευπάθεια εντοπίστηκε σε έναν διακομιστή της εταιρείας, ο οποίος δεν είχε την κατάλληλη ασφάλεια. Η ερευνητική ομάδα της SafetyDetectives, με επικεφαλής τον Anurag Sen, ανακάλυψε 25 gigabytes δεδομένων, τα οποία περιείχαν περισσότερα από 45 εκατομμύρια παραβιασμένα αρχεία προσωπικών δεδομένων. Δεδομένου ότι ορισμένα από τα αρχεία ήταν διπλά, ο αριθμός των χρηστών που επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων εκτιμάται ότι είναι περίπου 2 εκατομμύρια, με τους περισσότερους από αυτούς στην Ινδία και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Η Edureka επιβεβαίωσε ότι είχε ενημερωθεί για την παραβίαση στον διακομιστή της, αλλά αρνήθηκε ότι παραβιάστηκαν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της.

Η Edureka, η οποία ιδρύθηκε το 201, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα μάθησης που προσφέρει βραχυπρόθεσμα μαθήματα αλλά και μαθήματα επιπέδου πτυχίου σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο διακομιστής της εταιρείας φιλοξενείται από το Amazon Web Services.

Η αναφορά της SafetyDetectives σχετικά με την παραβίαση του διακομιστή Edureka αναφέρει ότι τέτοια περιστατικά μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τους επηρεαζόμενους χρήστες, καθώς επιτρέπουν σε κακόβουλους παράγοντες να ξεκινήσουν πιο εξελιγμένες επιθέσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένα άτομα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS