ΑρχικήsecurityΗ χρήση εταιρικών email για ιδιωτικούς σκοπούς θέτει σε κίνδυνο εταιρείες

Η χρήση εταιρικών email για ιδιωτικούς σκοπούς θέτει σε κίνδυνο εταιρείες

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το 40% όλων των εταιρικών παραβιάσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω email, είχαν να κάνουν με ιστότοπους που χρησιμοποιούνται για προσωπικούς σκοπούς.

email

Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τα εταιρικά τους email για προσωπικούς σκοπούς, θέτουν σε κίνδυνο τις εταιρείες όπου εργάζονται.

Ερευνητές της NordVPN, ανέλυσαν την παγκόσμια διαδικτυακή δραστηριότητα και εξέτασαν πάνω από 1,7 εκατομμύρια παραβιάσεις email, που επηρέασαν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου σε διάφορους τομείς. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τα εταιρικά email τους για να δημιουργούν λογαριασμούς, ανεξάρτητα από το αν είναι για εταιρικούς ή προσωπικούς σκοπούς.

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούν τα εταιρικά τους email σε ιστότοπους ψυχαγωγίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 40% όλων των παραβιάσεων σημειώθηκαν σε ιστότοπους που χρησιμοποιούνται για προσωπικούς σκοπούς.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν αυτός που χτυπήθηκε περισσότερο, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 20% όλων των εταιρικών παραβιάσεων email. Οι τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, αντιπροσωπεύοντας το 13,3% και 12,9%.

Η κλοπή διαπιστευτηρίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία στο οικοσύστημα της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο.

Η κλοπή ενός και μόνο κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια ολόκληρη βάση δεδομένων που δεν προστατεύεται σωστά. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν τις εταιρείες πιο ευάλωτες σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τόσο σε επιθέσεις μέσω email όσο και σε κλοπή κωδικών πρόσβασης.

Όσον αφορά την ασφάλεια των επιχειρήσεων, τα διαπιστευτήρια είναι αυτά που κάνουν πιο ευάλωτες τις εταιρείες.

Παρά την αυξημένη επίγνωση των επιπτώσεων για την ασφάλεια, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να επαναχρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης και σπάνια τους αλλάζουν.

“Η εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας και οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν στην τακτική εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια, εξηγώντας τα πιθανά σενάρια κινδύνου.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS