Η Google δήλωσε ότι θα αρχίσει να επισημαίνει ιστότοπους που θεωρεί γρήγορους στον Chrome, ξεκινώντας από τον mobile browser του Android.
Όταν οι χρήστες πατούν παρατεταμένα έναν σύνδεσμο, ο Chrome για Android θα προσθέτει μια ετικέτα «Fast link» εάν ο εν λόγω ιστότοπος «ήταν ιστορικά γρήγορος για άλλους χρήστες», δήλωσε η εταιρεία.
“Η επισήμανση βασίζεται σε σήματα από τις μετρήσεις του Core Web Vital που ποσοτικοποιούν βασικές πτυχές της εμπειρίας των χρηστών, όπως βιώνουν οι πραγματικοί χρήστες του Chrome”, ανέφερε η δημοσίευση.
“Οι μετρήσεις του Core Web Vital μετρούν τις διαστάσεις της χρηστικότητας του ιστού, όπως ο χρόνος φόρτωσης, η ανταπόκριση και η σταθερότητα του περιεχομένου καθώς φορτώνει και καθορίζουν κατώτατα όρια για αυτές τις μετρήσεις για να ορίσουν μια γραμμή για την παροχή μιας καλής εμπειρίας χρήστη.”
Λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας εγκρίθηκε για τα AirPods Pro
OpenAI o1: Νέο AI μοντέλο "σκέφτεται" σαν άνθρωπος
Καταγγελία εναντίον γνωστών gaming εταιρειών
Η ετικέτα/επισήμανση κυκλοφορεί αρχικά στο κανάλι beta της έκδοσης 85 του Chrome για Android και οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη λειτουργία lite ή να παραδίδουν ανώνυμα δεδομένα περιήγησης στην Google μέσω της ρύθμισης “Πραγματοποίηση αναζητήσεων και καλύτερη περιήγηση” στον Chrome.
“Πιστεύουμε ότι ο ιστός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη ζωή μας και ελπίζουμε ότι η γρήγορη επισήμανση αποδεικνύεται χρήσιμη σε χρήστες που αντιμετωπίζουν αργές ή άσχημες συνδέσεις δικτύου. Με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται επίσης να πειραματιστούμε με την επισήμανση σε άλλα μέρη του web interface του Chrome”, είπε.
Τον Μάιο, η Google δήλωσε ότι άρχισε να ενσωματώνει τις μετρήσεις του Core Web Vital στις κατατάξεις αναζήτησης.
Ταυτόχρονα, η γιγαντιαία εταιρεία είπε ότι θα τερματίσει τη χρήση της Αυτόματης συμπλήρωσης σε μικτές φόρμες και θα αρχίσει να προειδοποιεί τους χρήστες όταν αρχίζουν να εισάγουν δεδομένα σε μια μικτή φόρμα που δεν είναι ασφαλής.
“Αυτές οι” μικτές φόρμες “(φόρμες σε ιστότοπους HTTPS που δεν υποβάλλουν στο HTTPS) αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών”, ανέφερε.
“Οι πληροφορίες που υποβάλλονται σε αυτές τις φόρμες μπορούν να είναι ορατές στους υποκλοπείς, επιτρέποντας σε κακόβουλα μέρη να διαβάζουν ή να αλλάζουν τα ευαίσθητα δεδομένα της φόρμας.”
Όταν ένας χρήστης υποβάλλει μια μικτή φόρμα, το πρόγραμμα περιήγησης θα εμφανίσει μια προειδοποιητική σελίδα που θα τον ρωτάει εάν θέλει να συνεχίσει.
Η Google είπε ότι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης στο Chrome θα εξακολουθεί να λειτουργεί με μικτές φόρμες, παρά τις αλλαγές στη διαχείριση φορμών που πρόκειται να φτάσουν στην έκδοση 86.
“Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης του Chrome βοηθά τους χρήστες να εισάγουν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιούν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης ακόμη και σε φόρμες που έχουν υποβληθεί με ασφάλεια, από την επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης”, ανέφερε.
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο Chrome 86 θα αρχίσει να δοκιμάζει την απόκρυψη του πλήρους URL στη γραμμή διευθύνσεων για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού ψαρέματος. Η Google είπε ότι θα εκχωρήσει τυχαία χρήστες για να δοκιμάσει την λειτουργικότητα.
Όταν οι χρήστες τοποθετούν το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη διεύθυνση URL, θα επεκτείνεται για να εμφανίζει την πλήρη διεύθυνση.
Η έκδοση 86 είναι επίσης έτοιμη να φτάσει με τη δυνατότητα ανίχνευσης και εκφόρτωσης βαριών διαφημίσεων, καθώς και χρονόμετρα JavaScript για καλύτερη απόδοση μπαταρίας.