ΑρχικήinetΗ Sberbank δημιούργησε έναν ιστοτόπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

Η Sberbank δημιούργησε έναν ιστοτόπο ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα “Sberbank” δημιούργησε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) για την παραγγελία της παράδοσης λουλουδιών για να δείξει πώς η μόλυνση από τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας λειτουργεί όταν επισκέπτεστε έναν ψεύτικο ιστότοπο που δημιουργήθηκε από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Ο Stanislav Kuznetsov, αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sberbank, έδειξε πώς αυτοί οι ιστότοποι εργάζονται για τη διάσκεψη στο Σότσι.

Σύμφωνα με τον Stanislav, το ηλεκτρονικό ψάρεμα είναι ένα από τα πιο δύσκολα είδη απάτης. Ο ψεύτικος ιστότοπος αντιγράφει ακριβώς τον ιστότοπο που συνηθίζετε να βλέπετε. Ο ψεύτικος ιστότοπος θα ισχυριστεί ότι θα παρέχει στα θύματα δωρεάν βραβεία και κόλπα για “πάρει” από τους χρήστες τις οικονομικές πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κάρτας, του αριθμού PIN.

Μερικές φορές, ο ιστότοπος μολύνει επίσης τις συσκευές θυμάτων με κακόβουλο λογισμικό. Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο οι απατεώνες έχουν πρόσβαση επιτυχώς σε δεδομένα σε κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μηνυμάτων.

Επιπλέον, ο Stanislav Kuznetsov έδωσε διάλεξη στο XIX World Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών με τίτλο “Cyber security – πώς να προστατευθείτε στον κόσμο των απειλών στον κυβερνοχώρο”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια των ρωσικών εταιρειών και των πολιτών από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μέσα σε δύο χρόνια θα αυξηθεί 4 φορές και θα ξεπεράσει τα 1,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (26 εκατομμύρια δολάρια ή 1,7 τρισεκατομμύρια ρουπίες). Ως εκ τούτου, η Sberbank ανέπτυξε για την προστασία από απειλές στον κυβερνοχώρο ένα μοναδικό σύστημα παρακολούθησης της απάτης, βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη. Με αυτήν την τεχνολογία, η Sberbank ανιχνεύει το 96-97% των δόλιων συναλλαγών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS