ΑρχικήinetSpotify Lite: Νέα data-friendly εφαρμογή δοκιμάζει το Spotify

Spotify Lite: Νέα data-friendly εφαρμογή δοκιμάζει το Spotify

Το Spotify είναι μια από τις τελευταίες εταιρείες που κυκλοφορούν μια ελαφρύτερη έκδοση της κανονικής τους εφαρμογής, με το όνομα Spotify Lite, οι οποία θα προορίζεται για χρήστες του λειτουργικού Android.

spotify lite

Το «Spotify Lite» είναι σχεδιασμένο να πιάνει λιγότερο χώρο και να χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα. Ο συνδυασμός των δυο καινούριων χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικός για τις φθηνότερες συσκευές που συνήθως έχουν μικρότερη μνήμη ram, αλλά και για τους χρήστες που δεν έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση της lite εφαρμογής που κυκλοφορεί, καταλαμβάνει μόλις 15mb έναντι των 100 που απαιτεί η κανονική εφαρμογή με τα πλήρη χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η τόσο μεγάλη διαφορά στην απαιτούμενη χωρητικότητα συνεπάγεται και με σαφώς λιγότερα χαρακτηριστικά. Ενώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα (η εφαρμογή προς το παρών είναι διαθέσιμη μόνο στην Βραζιλία), στοιχεία δείχνουν ότι η lite εφαρμογή δεν θα περιλαμβάνει κάποια βασικά χαρακτηριστικά, ακόμα και αν έχουν ενεργή premium συνδρομή. Δυο από αυτά τα χαρακτηρίστηκα είναι η offline διατήρηση και αναπαραγωγή κομματιών, καθώς και το Spotify Connect, για το streaming σε άλλες συσκευές.

Φυσικά κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν, καθώς  η εφαρμογή είναι σε beta. Σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικών Sensor Tower, το Spotify Lite έχει σημειώσει μόλις 4.000 λήψεις.

Η ακόλουθη δήλωση έγινε από έναν εκπρόσωπο της εταιρείας “Στο Spotify εκτελούμε  εκτεταμένες δοκιμές για να είμαστε σίγουροι για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μερικές από αυτές τις δοκιμές διαμορφώνουν το τελικό μας αποτέλεσμα, ενώ άλλες μας δίνουν σημαντικά μαθήματα. Προς το παρόν δεν θα δημοσιεύσουμε παραπάνω στοιχεία”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία εφαρμόζει μια λειτουργία για χαμηλή κατανάλωση δεδομένων. Τον Απρίλιο έγινε διαθέσιμο στην εφαρμογή ένα low-data mode, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα πρόκειται για την ίδια επιλογή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS