ΑρχικήsecurityGmail: Εφαρμογές τρίτων μπορούν να διαβάσουν τα email σας

Gmail: Εφαρμογές τρίτων μπορούν να διαβάσουν τα email σας

Εταιρείες που πουλάνε software μπορούν να δημιουργήσουν υπηρεσίες σε συνδυασμό με λειτουργίες που παρέχει το Gmail της Google, όπως το να είναι δυνατή η σύνδεση του χρήστη στην υπηρεσία με τον Google λογαριασμό του. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, οι εταιρείες αλλά και οι προγραμματιστές της κάθε εταιρείας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα emails που έχει λάβει ή στείλει ο εκάστοτε Gmail λογαριασμός.

gmail third party access

Συγκεκριμένα η αναφορά μίλαγε για 2 εφαρμογές. Η μια από τις δυο είναι η Return Path, μια εφαρμογή που αναλύει τα Inboxes και συλλέγει πληροφορίες για τους πωλητές. Πριν από 2 χρόνια, οι εργαζόμενοι της Return Path, διάβασαν περίπου 8.000 emails ώστε να δημιουργήσουν και να εκπαιδεύσουν την σημερινή τους πλατφόρμα.

Η δεύτερη εφαρμογή ονομάζεται Edison Software, και βοηθάει τους χρήστες της να διατηρούν τα emails τους πιο οργανωμένα. Για την εκπαίδευση μιας “Smart reply” λειτουργίας, αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν χιλιάδες emails από χρήστες της πλατφόρμας.

Στην βιομηχανία των προγραμματιστών δεν είναι τόσο σοκαριστικό το γεγονός ότι οι δημιουργοί των εφαρμογών έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους στοιχεία. Και οι δυο εφαρμογές υποστηρίζουν ότι πήραν γραπτή άδεια από όλους τους χρήστες μέσα από τους όρους χρήσης. Η Google ακολουθεί την ίδια τακτική όταν πρόκειται να δώσει πρόσβαση των στοιχείων σε κάποια τρίτη εφαρμογή, και όπου αρμόζει ρωτάει για την σχετική άδεια.

Η Return Path ανέφερε σε ένα blog post “Κάθε φορά που οι προγραμματιστές μας ελέγχουν emails στο panel μας (το οποίο είναι απολύτως συμβατό με τις πολιτικές μας), φροντίζουμε να περιορίσουμε το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, εποπτεύοντας την παραμικρή κίνηση”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS