Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Το Α.Ι. της Google, μπορεί να προβλέψει το θάνατο ασθενών με 95% ακρίβεια

GoogleΤο έργο της Google στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσεται με αξιοσημείωτο ρυθμό όσον αφορά τον τομέα της υγείας. Πρόσφατα η Google αποφάσισε να ανταγωνιστεί τα παλιά μηχανήματα των νοσοκομείων, για να προβλέψει τον θάνατο ασθενών και έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, η Google δοκίμασε τους εξαιρετικά αποτελεσματικούς αλγόριθμους A.I, σε μία ασθενή που εισήχθη με καρκίνο τελευταίου σταδίου σε ένα νοσοκομείο. Ο υπολογιστής του νοσοκομείου προέβλεπε 9,3% πιθανότητα να πεθάνει βάσει των ζωτικών ενδείξεών της.

Αντίθετα η Google, χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους Νευρωνικών Δικτύων, ήταν σε θέση να προβλέψει ένα ποσοστό 19,9 πιθανότητας θανάτου. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν την ασθενή, αλλά το όνομά της σίγουρα συνδέθηκε με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη.

Μία ανακοίνωση που έγινε από την ομάδα του Medical brain της Google λέει: «Τα αρχεία ασθενών διαφέρουν σημαντικά ως προς το μέγεθος και την πυκνότητα των δεδομένων, έτσι διαμορφώσαμε τρεις αρχιτεκτονικές μοντέλων νευρωνικών δικτύων deep learning, που εκμεταλλεύονται τα δεδομένα αυτά με διάφορους τρόπους.»

Στην παραπάνω περίπτωση, ο νευρωνικός αλγόριθμος ανέλυσε 175.639 δεδομένα από τα ιατρικά αρχεία της ασθενούς και εξέτασε σχεδόν όλες τις μεταβλητές, όπως η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός ρυθμός, ο ρυθμός αναπνοής, η θερμοκρασία, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων και κατέληξε στην ακριβέστερη εκτίμηση του κινδύνου θανάτου.

Αυτό που έκανε το AI αποτελεσματικό ήταν η ικανότητα να αποκρυπτογραφήσει μεγάλο όγκο ακατάστατων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων και να αναδείξει πρότυπα, αλληλεπιδρώντας με τα ίδια τα δεδομένα.

Μετά τη φαινομενική αποκάλυψη του μικροσκοπίου ανίχνευσης καρκίνου της Google, η διείσδυση του A.I στον τομέα της υγείας αναμφίβολα θα ενισχύσει την ικανότητα των γιατρών και των φροντιστών, σώζοντας έτσι όλο και περισσότερους ασθενείς.

Αλλά το A.I φέρνει επίσης το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής προς όφελος νέων παγκόσμιων υπηρεσιών. Πέρυσι, η Google έλαβε μεγάλη κριτική μετά από μια αποκάλυψη ότι η θυγατρική της DeepMind, είχε πρόσβαση σε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια αρχεία ασθενών από τρία νοσοκομεία, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *