Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το Α.Ι. της Google, μπορεί να προβλέψει το θάνατο ασθενών με 95% ακρίβεια

GoogleΤο έργο της Google στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσεται με αξιοσημείωτο ρυθμό όσον αφορά τον τομέα της υγείας. Πρόσφατα η Google αποφάσισε να ανταγωνιστεί τα παλιά μηχανήματα των νοσοκομείων, για να προβλέψει τον θάνατο ασθενών και έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, η Google δοκίμασε τους εξαιρετικά αποτελεσματικούς αλγόριθμους A.I, σε μία ασθενή που εισήχθη με καρκίνο τελευταίου σταδίου σε ένα νοσοκομείο. Ο υπολογιστής του νοσοκομείου προέβλεπε 9,3% πιθανότητα να πεθάνει βάσει των ζωτικών ενδείξεών της.

Αντίθετα η Google, χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους Νευρωνικών Δικτύων, ήταν σε θέση να προβλέψει ένα ποσοστό 19,9 πιθανότητας θανάτου. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν την ασθενή, αλλά το όνομά της σίγουρα συνδέθηκε με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη.

Μία ανακοίνωση που έγινε από την ομάδα του Medical brain της Google λέει: «Τα αρχεία ασθενών διαφέρουν σημαντικά ως προς το μέγεθος και την πυκνότητα των δεδομένων, έτσι διαμορφώσαμε τρεις αρχιτεκτονικές μοντέλων νευρωνικών δικτύων deep learning, που εκμεταλλεύονται τα δεδομένα αυτά με διάφορους τρόπους.»

Στην παραπάνω περίπτωση, ο νευρωνικός αλγόριθμος ανέλυσε 175.639 δεδομένα από τα ιατρικά αρχεία της ασθενούς και εξέτασε σχεδόν όλες τις μεταβλητές, όπως η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός ρυθμός, ο ρυθμός αναπνοής, η θερμοκρασία, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων και κατέληξε στην ακριβέστερη εκτίμηση του κινδύνου θανάτου.

Αυτό που έκανε το AI αποτελεσματικό ήταν η ικανότητα να αποκρυπτογραφήσει μεγάλο όγκο ακατάστατων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων και να αναδείξει πρότυπα, αλληλεπιδρώντας με τα ίδια τα δεδομένα.

Μετά τη φαινομενική αποκάλυψη του μικροσκοπίου ανίχνευσης καρκίνου της Google, η διείσδυση του A.I στον τομέα της υγείας αναμφίβολα θα ενισχύσει την ικανότητα των γιατρών και των φροντιστών, σώζοντας έτσι όλο και περισσότερους ασθενείς.

Αλλά το A.I φέρνει επίσης το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής προς όφελος νέων παγκόσμιων υπηρεσιών. Πέρυσι, η Google έλαβε μεγάλη κριτική μετά από μια αποκάλυψη ότι η θυγατρική της DeepMind, είχε πρόσβαση σε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια αρχεία ασθενών από τρία νοσοκομεία, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *