ΑρχικήsecurityΠώς να μπλοκάρετε spam κλήσεις και μηνύματα σε Android;

Πώς να μπλοκάρετε spam κλήσεις και μηνύματα σε Android;

spam

Το Android μπορεί να σας βοηθήσει να μπλοκάρετε και να ξεφορτωθείτε τις ενοχλητικές spam κλήσεις. Αν μπλοκάρετε έναν αριθμό στις ρυθμίσεις του Android, θα αποκλειστεί από όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας για πάντα και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάποια διαδικασία με τον πάροχο δικτύου σας. Η Google εισήγαγε τη δυνατότητα αποκλεισμού αριθμών πριν από μερικά χρόνια σε προηγούμενες εκδόσεις Android. Ωστόσο, η πρόσβαση και η προσθήκη αριθμών στη λίστα αποκλεισμένων αριθμών έχει αλλάξει λίγο. Εδώ, είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκλείσετε τις ενοχλητικές spam κλήσεις και μηνύματα στο Android.

Πώς να αποκλείσετε αριθμούς χρησιμοποιώντας το Google Dialer;

Εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Google Dialer στο τηλέφωνό σας, μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε ανεπιθύμητους αριθμούς. Για να αποκλείσετε έναν αριθμό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Dialer.
  2. Πατήστε το κουμπί μενού, δίπλα στο εικονίδιο μικροφώνου, στο επάνω μέρος της εφαρμογής.
  3. Πατήστε Ρυθμίσεις
  4. Πατήστε Αποκλεισμένοι αριθμοί
  5. Πατήστε Προσθήκη αριθμού
  6. Γράψτε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να αποκλείσετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε αριθμό στη λίστα των πρόσφατων κλήσεών σας και να επιλέξετε “Αποκλεισμός / αναφορά spam“. Η αναφορά spam είναι προαιρετική. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε και να αποκλείσετε απλά τον αριθμό. Ωστόσο, η αναφορά θα στείλει τον αριθμό στην Google και ενδεχομένως σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κάτι που θα βοηθήσει στα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για τις spam κλήσεις.

Επίσης, είναι καλό να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις “Caller ID & Spam” του Google Dialer.

  1. Για άλλη μια φορά, πατήστε το κουμπί μενού δίπλα στο εικονίδιο μικροφώνου στο Google Dialer.
  2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Caller ID & Spam.
  3. Ενεργοποιήστε το “Caller ID & Spam” και το “Φιλτράρισμα ανεπιθύμητων κλήσεων”.

Αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα αποκλειστούν όλες οι spam κλήσεις, ωστόσο είναι χρήσιμο για το φιλτράρισμα γνωστών spam αριθμών.

Πώς να αποκλείσετε αριθμούς με την εφαρμογή Μηνύματα;

Η προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS της Google, τα Android Messages, μπορεί επίσης να προσθέσει αριθμούς στη λίστα αποκλεισμένων αριθμών της συσκευής σας.

  1. Ανοίξτε τα Μηνύματα
  2. Πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία
  3. Πατήστε Αποκλεισμένες επαφές
  4. Πατήστε Προσθήκη αριθμού
  5. Γράψτε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να αποκλείσετε

Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα οποιαδήποτε επαφή στη λίστα μηνυμάτων σας και να πατήσετε το κυκλικό εικονίδιο “Αποκλεισμός” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Για άλλη μια φορά, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αναφέρετε spam μηνύματα μαζί με τον αποκλεισμό του αριθμού.

Πώς να ελέγχετε και να αποκλείετε κλήσεις με το Google Assistant;

Εάν η συσκευή σας τρέχει Android 9 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να αφήσετε το Google Assistant να ελέγχει αυτόματα τις εισερχόμενες κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε (πιθανές spam κλήσεις). Το AI μπορεί να αποκλείσει αριθμούς.

  1. Όταν κουδουνίζει το τηλέφωνό σας, πατήστε το κουμπί “screen call”.
  2. Ο Google Assistant μπορεί να απαντήσει στην κλήση για εσάς, ενώ εσείς μπορείτε να παρακολουθείτε την κλήση στην οθόνη. Καθώς συνεχίζεται η κλήση, έχετε μερικές επιλογές: να απαντήσετε στην κλήση, να κλείσετε το τηλέφωνο, να ζητήσετε από το Google Assistant να υποβάλει ερωτήσεις ή να δώσει έτοιμες απαντήσεις στον καλούντα και να αναφέρετε την κλήση ως spam.
  3. Εάν η κλήση είναι τελικά spam, πατήστε την επιλογή “Αναφορά ως spam“. Ο Google Assistant θα ζητήσει την κατάργηση του αριθμού από τη λίστα κλήσεων εκ μέρους σας και στη συνέχεια θα τερματίσει την κλήση. Ο αριθμός και οι πληροφορίες κλήσης θα σταλούν στην Google για πιθανή συμπερίληψη στη λίστα με τους spam αριθμούς. Ο αριθμός θα αποκλειστεί από το τηλέφωνό σας.
Android

Τι συμβαίνει όταν αποκλείετε spam αριθμούς στο Android;

Αφού αποκλείσετε έναν αριθμό στο Android, δεν θα λαμβάνετε πλέον spam κλήσεις και μηνύματα από αυτόν τον αριθμό. Αυτές οι κλήσεις θα αποστέλλονται απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή, ενώ τα μηνύματα θα εμφανίζονται σαν να έχουν αποσταλεί επιτυχώς, αλλά δεν θα γίνεται ποτέ ανάγνωση.

Παρόλο που δεν θα βλέπετε τις εισερχόμενες spam κλήσεις και δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις αναπάντητων κλήσεων από τους αποκλεισμένους αριθμούς, οι φιλτραρισμένες κλήσεις εξακολουθούν να εμφανίζονται στο ιστορικό κλήσεων. Οι μπλοκαρισμένοι αριθμοί μπορούν, επίσης, να σας αφήσουν φωνητικά μηνύματα. Δεν θα λάβετε ειδοποίηση από τον αυτόματο τηλεφωνητή, αλλά μπορείτε να τα ακούσετε ελέγχοντας το φωνητικό σας mailbox. Παρομοίως, τα μηνύματα από αυτούς τους αριθμούς δεν θα εμφανίζονται στα εισερχόμενα μηνύματά σας και δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις, παρόλο που εξακολουθούν να αποστέλλονται στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να βρείτε αποκλεισμένα μηνύματα στην εφαρμογή Μηνύματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα.
  2. Πατήστε το εικονίδιο Μενού.
  3. Πατήστε “Αποκλεισμένα μηνύματα”.

Από εδώ μπορείτε να διαβάσετε, να διαγράψετε ή να στείλετε μηνύματα από αποκλεισμένο αριθμό στα εισερχόμενά σας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS