ΑρχικήsecurityAndroid: Οι ενημερώσεις του Οκτωβρίου 2020 διορθώνουν 48 ευπάθειες

Android: Οι ενημερώσεις του Οκτωβρίου 2020 διορθώνουν 48 ευπάθειες

Android  ευπάθειες

Οι ενημερώσεις ασφαλείας του Οκτωβρίου 2020, για το Android, κυκλοφόρησαν και φέρνουν διορθώσεις για 48 ευπάθειες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και κάποια κρίσιμα σφάλματα που επηρεάζουν Qualcomm closed-source components.

Είκοσι από τις ευπάθειες που περιγράφονται στο τελευταίο Android Security Bulletin διορθώθηκαν ως μέρος του security patch level 2020-10-01. To πιο σημαντικό από αυτά τα σφάλματα είναι μια ευπάθεια στο System, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας επιτιθέμενος για να αποκτήσει περισσότερα προνόμια (απομακρυσμένα).

Αυτό το μήνα, διορθώθηκαν συνολικά 10 ζητήματα στο Android System και όλα αξιολογήθηκαν ως πολύ σοβαρά. Τα δύο από αυτά, δίνουν στον επιτιθέμενο περισσότερα προνόμια και τα υπόλοιπα οκτώ επιτρέπουν την αποκάλυψη πληροφοριών.

Οι παραπάνω ευπάθειες επηρεάζουν το Android runtime (μια ευπάθεια που επιτρέπει απόκτηση περισσότερων προνομίων και εκτέλεση κώδικα), το Framework (δύο ευπάθειες για απόκτηση περισσότερων προνομίων και τρεις που επιτρέπουν αποκάλυψη πληροφοριών) και το Media Framework (τρία σφάλματα αποκάλυψης πληροφοριών υψηλής σοβαρότητας και ένα σφάλμα απόκτησης περισσότερων προνομίων μέτριας σοβαρότητας).

ενημερώσεις

Το δεύτερο μέρος των ενημερώσεων αυτού του μήνα (2020-10-05) διορθώνει συνολικά 28 σφάλματα. Οι ευπάθειες έχουν εντοπιστεί στο Kernel (ένα σφάλμα), σε MediaTek components (πέντε σφάλματα), σε Qualcomm components (τέσσερα σφάλματα) και σε Qualcomm closed-source components (18 σφάλματα).

Οι 22 από αυτές τις ευπάθειες θεωρούνται πολύ σοβαρές, ενώ οι έξι από αυτές που εντοπίστηκαν στα Qualcomm closed-source components, χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμες.

Σύμφωνα με το Security Week, oι ενημερώσεις της 5ης Οκτωβρίου διορθώνουν όλες τις ευπάθειες που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και αυτές που αντιμετωπίστηκαν σε προηγούμενες μηνιαίες ενημερώσεις.

Οι χρήστες των συσκευών Pixel δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να προστατευτούν. Οι συσκευές τους ενημερώνονται αυτόματα στο security patch level 2020-10-05. Αυτό το μήνα, δεν κυκλοφόρησαν ενημερώσεις ασφαλείας αποκλειστικά για τις συσκευές Pixel.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS