ΑρχικήinetMicrosoft: Έρευνα για την πρωτοβουλία πρόσληψης έγχρωμων

Microsoft: Έρευνα για την πρωτοβουλία πρόσληψης έγχρωμων

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αποφάσισε να εξετάσει την πρωτοβουλία της Microsoft να προσλάβει περισσότερους έγχρωμους υπαλλήλους.

Microsoft: Έρευνα για την πρωτοβουλία πρόσληψης έγχρωμων
Microsoft: Έρευνα για την πρωτοβουλία πρόσληψης έγχρωμων

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ εξετάζει εάν ο στόχος της Microsoft να διπλασιάσει τον αριθμό των έγχρωμων διευθυντών, ανώτερων μεμονωμένων συντελεστών και ανώτερων ηγετών στις ΗΠΑ έως το 2025 «θα μπορούσε να συνιστά παράνομη διάκριση βάσει φυλής,» δήλωσε ο τεχνολογικός γίγαντας σε ένα blog της Τρίτης. Αυτό θα παραβίαζε τον VII του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εργασίας του Ομοσπονδιακού Προγράμματος Συμμόρφωσης των Συμβάσεων των ΗΠΑ (OFCCP) επικοινώνησε με τη Microsoft σχετικά με τις δεσμεύσεις που αφορούν την ποικιλομορφία που ανέλαβε η εταιρεία τον Ιούνιο «για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Έγχρωμων και Αφροαμερικανών,» δήλωσε ο γενικός σύμβουλος της Microsoft, Dev Stahlkopf, στην ανάρτηση.

Ως ομοσπονδιακός εργολάβος, ο τεχνολογικός γίγαντας υπόκειται σε πολλές απαιτήσεις OFCCP, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με πρακτικές απασχόλησης.

Στις 23 Ιουνίου, η Microsoft δήλωσε ότι θα επενδύσει επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια στα εσωτερικά της προγράμματα διαφορετικότητας και ένταξης. Στην επιστολή του, το OFCCP ανέφερε ότι η πρωτοβουλία «φαίνεται να σημαίνει ότι μπορεί να αναληφθεί δράση για την απασχόληση βάσει φυλής,» σύμφωνα με την εταιρεία. Η επιστολή ζήτησε επίσης από τη Μicrosoft να αποδείξει ότι οι ενέργειές της δεν είναι παράνομες αποφάσεις που βασίζονται σε φυλετικές διακρίσεις.

«Έχουμε κάθε πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία για τη διαφορετικότητα της Microsoft συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους νόμους περί απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ανυπομονούμε να παρέχουμε στο OFCCP αυτές τις πληροφορίες και, εάν είναι απαραίτητο, να υπερασπιστούμε την προσέγγισή μας.»

Microsoft: Έρευνα για την πρωτοβουλία πρόσληψης έγχρωμων

Η Microsoft τόνισε επίσης ότι είναι σαφές πως είναι παράνομο να κάνουμε διακρίσεις λόγω φυλής, προσθέτοντας: «Έχουμε επίσης θετικές υποχρεώσεις ως εταιρεία που εξυπηρετεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να συνεχίσει να αυξάνει την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού μας …. Έχουμε δεκαετίες εμπειρίας και γνωρίζουμε πλήρως πώς να δημιουργήσουμε κατάλληλες ευκαιρίες για άτομα, χωρίς να στερούμε ευκαιρίες από άλλους.»

Το OFCCP δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό, σύμφωνα με το CNET.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS