ΑρχικήinetDonald Trump: Διαγνώστηκε με COVID-19 αυτός και η σύζυγος του!

Donald Trump: Διαγνώστηκε με COVID-19 αυτός και η σύζυγος του!

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση της ανώτερης συμβούλου του Λευκού Οίκου, Hope Hiks, ότι είχε θετικά αποτελέσματα για τον κοροναϊό, ο Πρόεδρος Trump επιβεβαίωσε στο Twitter ότι αυτός και η σύζυγος του Melania Trump είναι μεταξύ των 7,31 εκατομμυρίων Αμερικανών με COVID-19.

Donald Trump: Διαγνώστηκε με COVID-19 αυτός και η σύζυγος του!

Η Hicks ταξίδεψε με ένα Air Force One, μαζί με τον πρόεδρο και άλλο ανώτερο προσωπικό, την Τετάρτη. Αφού ήρθαν τα νέα για το θετικό τεστ, ο Trump υποστήριξε, χωρίς να έχει αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο ιός είχε μεταδοθεί στη σύμβουλό του κατά τη διάρκεια αγκαλιών με μέλη των αρχών την επιβολής του νόμου ή του στρατιωτικού προσωπικού.

Ο Trump δεν είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που είχε θετικά αποτελέσματα για τον ιό. Ο συνάδελφος του, Jair Bolsonaro, της Βραζιλίας, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson και ο πρίγκιπας του Μονακό, Alfred II, έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από τη θανατηφόρα ασθένεια. Ο Johnson πέρασε αρκετό χρόνο στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η ομάδα του ετοίμασε σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν επιζήσει.

Όμως, μαζί με τον Bolsonaro, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας από τους ηγέτες που εξέφρασαν δημόσια μια αμφισβήτηση για τη σοβαρότητα του ιού. Έχει επίσης επανειλημμένα αντιταχθεί στη λήψη προφυλάξεων, όπως η χρήση μάσκας προσώπου, και μόλις αυτή την εβδομάδα χλεύασε έντονα τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στον προεδρικό αγώνα, Joe Biden, για τον τρόπο που φορούσε τη μάσκα.

Donald Trump COVID-19
Donald Trump: Διαγνώστηκε με COVID-19 αυτός και η σύζυγος του!

Τον Μάρτιο, στιγμιότυπα συνεντεύξεων με τον διάσημο δημοσιογράφο Bob Woodward, αποκάλυψαν ότι ο Trump γνώριζε ότι ο ιός COVID-19 ήταν πιο σοβαρός από ό,τι έδειχνε στις δημόσιες δηλώσεις του, και ότι με τη δική του παραδοχή «το έπαιζε» για να αποφύγει τον «πανικό». Στα τέλη Σεπτεμβρίου, είπε σε ένα συνωστισμένο ράλι εκστρατείας ότι ο ιός «δεν επηρεάζει σχεδόν κανέναν».

Ο Trump λέει ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία βρίσκονται σε καραντίνα, ξεκινώντας «αμέσως», όμως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS