ΑρχικήyoutubeTwitter: Περιορίζει κοινοποιήσεις tweet του Trump για την ανοσία του

Twitter: Περιορίζει κοινοποιήσεις tweet του Trump για την ανοσία του

Το Twitter απενεργοποίησε επιλογές κοινοποίησης σε tweet του Προέδρου Trump για παραβίαση των κανόνων του κατά της διάδοσης παραπληροφόρησης.

Όπως έχουμε αναφέρει, στο tweet, ο πρόεδρος είπε ότι είχε πλήρη αποδέσμευση από τους Γιατρούς του Λευκού Οίκου χθες και ισχυρίστηκε ότι έχει ανοσία.

Twitter: Περιορίζει κοινοποιήσεις tweet του Trump για την ανοσία του

«Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να το κολλήσω (ανοσία) και δεν μπορώ να το μεταδώσω. Χαίρομαι που το ξέρω,» είπε ο Trump στο Twitter.

Ακόμη και με την επισήμανση, το tweet εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο για όσους κάνουν κλικ στην προειδοποίηση, σύμφωνα με τη θέση του Twitter ότι η διατήρηση ορατών tweet από εκλεγμένους αξιωματούχους είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Και οι προσπάθειες για κοινή χρήση του tweet εμφανίζουν μια ειδοποίηση με την ένδειξη «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ένα Tweet όπως αυτό που παραβιάζει τους Κανόνες του Twitter, από το να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους.»

Ο ισχυρισμός του προέδρου Trump ότι είναι πλέον «άνοσος», αφού έχει ήδη μολυνθεί με τον κοραναϊό, ενδέχεται να ευθύνεται για την επισήμανση του Twitter, καθώς υπήρξαν τεκμηριωμένα κρούσματα ασθενών με COVID-19 που επανεμφανίστηκαν.

Ένας άνδρας στη Νεβάδα μολύνθηκε από τον COVID-19 τον Μάρτιο, και ανάρρωσε τον Απρίλιο για να αρρωστήσει ξανά τον Μάιο. Η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση επανεμφάνισης κοροναϊού συνέβη στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο ασθενής δεν παρουσίασε συμπτώματα τη δεύτερη φορά.

Ο ιστότοπος «Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» έχει περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις λοιμώξεις, αλλά λέει ότι «ένα άτομο που είχε και έχει αναρρώσει από τον COVID-19 μπορεί να συνεχίσει να έχει τον ιό στον οργανισμό του για έως και 3 μήνες μετά τη διάγνωση, σε χαμηλά επίπεδα» και ότι η επιστήμη «δεν έχει πει ότι ένα άτομο είναι άνοσο και δε μολύνεται ξανά» από τον ιό.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η πλατφόρμα απενεργοποίησε την κοινοποίηση ενός tweet του προέδρου Trump που περιέχει λανθασμένες πληροφορίες. Εκτός από την ενημέρωση των πολιτικών του τον περασμένο μήνα ότι θα επισημαίνει ή θα αφαιρεί tweet με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών, το Twitter είπε επίσης ότι θα επισημάνει δημοσιεύσεις από υποψηφίους που θα δηλώνουν πρόωρα τη νίκη. Και το Twitter είπε τον Μάρτιο ότι υιοθέτησε μια «προσέγγιση μηδενικής ανοχής» για την παραπληροφόρηση του κοροναϊού στην πλατφόρμα του.

Twitter: Περιορίζει κοινοποιήσεις tweet του Trump για την ανοσία του
Twitter: Περιορίζει κοινοποιήσεις tweet του Trump για την ανοσία του

Οι ενημερώσεις της περασμένης εβδομάδας κατέστησαν αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη διάδοση παραπληροφόρησης και ενθάρρυναν τους ανθρώπους να κάνουν παραθέσεις-tweet και «να προσθέσουν τα δικά τους σχόλια» σε tweets πριν το retweet.

Η ενημέρωση περιλάμβανε επίσης σχέδια για την επισήμανση ή την κατάργηση tweet που προορίζονται να προκαλέσουν παρεμβολές στα αποτελέσματα των εκλογών, και tweets από πολιτικές προσωπικότητες με περισσότερους από 100.000 ακολούθους – συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Trump – που χαρακτηρίζονται ως «παραπλανητικοί», είναι τώρα πιο δύσκολο να έχουν πρόσβαση.

Το Twitter έχει επισημάνει πολλά από τα tweets του Trump για παραβίαση της πολιτικής του σχετικά με τα παραποιημένα μέσα ενημέρωσης και την ακεραιότητα των πολιτών και των εκλογών, για tweet ψεύτικα σχετικά με την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS