ΑρχικήsecurityGAO ΗΠΑ: "Να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια στα εμπορικά αεροπλάνα"!

GAO ΗΠΑ: “Να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια στα εμπορικά αεροπλάνα”!

Το Γραφείο Κυβερνητικής Λογοδοσίας (GAO) των ΗΠΑ προέτρεψε την ομοσπονδιακή διοίκηση αεροπορίας να λάβει μέτρα, ώστε να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια στα σύγχρονα εμπορικά αεροπλάνα. Σε μια ανάρτηση στο site του, το GAO ανέφερε ότι τα σύγχρονα εμπορικά αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με δίκτυα και συστήματα που μοιράζονται δεδομένα με τους πιλότους, τους επιβάτες, τα συνεργεία συντήρησης, άλλα αεροσκάφη και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με τρόπους που δεν ήταν προηγουμένως εφικτοί.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί εκτεταμένοι έλεγχοι για την κυβερνοασφάλεια και δεν έχουν υπάρξει αναφορές για επιτυχείς κυβερνοεπιθέσεις στα αεροηλεκτρονικά συστήματα κάποιου αεροπλάνου. Ωστόσο, οι αυξανόμενες συνδέσεις μεταξύ αεροπλάνων και άλλων συστημάτων, σε συνδυασμό με το εξελισσόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένους κινδύνους για τη μελλοντική ασφάλεια των πτήσεων.

GAO ΗΠΑ: "Να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια στα εμπορικά αεροπλάνα"!

Το GAO προειδοποίησε ότι εάν τα συστήματα αεροηλεκτρονικής προστασίας δεν προστατεύονται σωστά, ενδέχεται να κινδυνεύουν από μια ποικιλία πιθανών κυβερνοεπιθέσεων, με ευπάθειες που οφείλονται σε παράγοντες όπως η κακή διαχείριση ενός patch, οι μη ασφαλείς αλυσίδες εφοδιασμού και τα “ξεπερασμένα” συστήματα. Έτσι, το GAO εξέδωσε έναν εξαμηνιαίο οδηγό σύστασης κυβερνοασφάλειας.

Ο Tim Mackey, κύριος στρατηγικός ασφαλείας της Synopsys CyRC, δήλωσε ότι όπως και με τα συστήματα των επιβατικών οχημάτων, τα αεροσκάφη έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι το software που χρησιμοποιείται σε πτήσεις, τόσο στο αεροσκάφος όσο και ως μέρος των δραστηριοτήτων πτήσης, θα χρησιμοποιείται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που βρίσκεται σε καταστάσεις καταναλωτών. Η σωστή διαχείριση της κυβερνοασφάλειας με προϊόντα μεγάλου κύκλου ζωής απαιτεί την πρόβλεψη μελλοντικών κινδύνων κατά την κατασκευή μοντέλων απειλής, πρόσθεσε ο Mackey.

GAO ΗΠΑ: "Να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια στα εμπορικά αεροπλάνα"!

Ο Mackey έθεσε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να στοχεύουν όχι μόνο software ανοιχτού κώδικα, αλλά και εμπορικά software που δημιουργούνται με τη χρήση παραβιασμένων components. Η ανίχνευση τέτοιων επιθέσεων αποτελεί πρόκληση, λόγω της δυνατότητας ενός εισβολέα να αποκρύψει τον κακόβουλο κώδικα σε ένα patch για ένα ανεξάρτητο, αλλά νόμιμο σφάλμα software.

Σύμφωνα με τον Mackey, ενώ ο πρωταρχικός στόχος μιας τέτοιας επίθεσης μπορεί να είναι οικονομικός, ένα παραβιασμένο component θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε μια άλλη κακόβουλη ομάδα για να στοχεύσει αεροπορικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι επιτιθέμενοι καθορίζουν τους κανόνες των επιθέσεων τους και αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, ενώ αποτελεί επίσης παράδειγμα των τύπων απειλών που επισημαίνονται από το GAO.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS