ΑρχικήsecurityHeartland Community College: παραβίαση στα συστήματά του

Heartland Community College: παραβίαση στα συστήματά του

Μία διαδικτυακή επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα του Heartland Community College, έχει διαταράξει την κανονική ροή των μαθημάτων του. Οι αξιωματούχοι του κολλεγίου ελπίζουν ότι θα μπορέσουν σύντομα να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.  

Heartland Community College

Ο Διευθυντής Πληροφοριών του Heartland Public, Steve Fast, δήλωσε ότι η Normal Police ερευνά επίσης την παραβίαση που ανακάλυψε το προσωπικό του Heartland Community College τη Δευτέρα.

Είπε ότι το σχολείο και οι υπεύθυνοι πληροφορικής του, έχουν ενισχύσει την ασφάλεια τους τελευταίους μήνες, καθώς η πανδημία έχει καταστήσει οποιονδήποτε έχει αυξημένη δραστηριότητα στο διαδίκτυο μεγαλύτερο στόχο για τους κακόβουλους παράγοντες.

«Περισσότερα άτομα εργάζονται στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που πηγαινοέρχονται», είπε ο Fast. «Αποτελούν ένα μεγαλύτερο στόχο για τους κακόβουλους παράγοντες.»

Όπως δήλωσε ο Fast, δεν έχουν παραβιαστεί δεδομένα των μαθητών ή του προσωπικού του κολλεγίου Heartland Community College.

«Πρέπει να είσαι απίστευτα προσεκτικός, οπότε το προσωπικό IT «κοσκινίζει» το δίκτυο, φροντίζοντας να μην υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι παραβιάστηκε», είπε. «Φυσικά, αν αυτό έχει συμβεί θα αναλάβουμε ενέργειες για να επικοινωνήσουμε με αυτά τα άτομα.»

Ο Fast πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν οι δράστες έχουν ζητήσει λύτρα ή αποκάλυψαν τα κίνητρα πίσω από την επίθεσή τους.

«Μερικές φορές αυτές οι επιθέσεις είναι πολύπλευρες», είπε ο Fast. «Θα μπορούσε να υπάρχει μια σειρά διαφορετικών στόχων που έχουν οι εξωτερικοί εισβολείς. Θα μπορούσαν να είναι ταραχοποιοί, θα μπορούσαν να αναζητούν χρηματικό κέρδος.»

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό διαδικτυακής επίθεσης που πραγματοποιείται σε κολλέγιο του Ιλλινόις. Τον Απρίλιο, οι διακομιστές του Illinois Valley Community College υπέστησαν παραβίαση, σύμφωνα με το WNIJ. Συνέβη αμέσως μετά το κλείσιμο της πανεπιστημιούπολης λόγω του COVID-19 και άλλαξε τα μαθήματά του σε διαδικτυακά.

Hackers επιτέθηκαν επίσης στα δίκτυα του κολλεγίου Oglesby. Αυτό προκάλεσε διακοπή λειτουργίας του ιστοτόπου και του συστήματος email του. Στον κατάλογο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται τα αρχεία του κολλεγίου, οι κακόβουλοι παράγοντες άφησαν ένα μήνυμα στο οποίο απαιτούσαν λύτρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS