ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: Οι επιχειρήσεις δέχονταν κυβερνοεπιθέσεις κάθε 45" μέσα στο καλοκαίρι

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι επιχειρήσεις δέχονταν κυβερνοεπιθέσεις κάθε 45″ μέσα στο καλοκαίρι

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Beaming, ένας βρετανικός πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, οι επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχονταν κυβερνοεπιθέσεις κάθε 45 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Η εταιρεία που εδρεύει στο Χέιστινγκς ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέστησαν κατά μέσο όρο 176.206 κυβερνοεπιθέσεις η καθεμία, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Με άλλα λόγια, δέχονταν 80 κυβερνοεπιθέσεις την ώρα. Οι συχνότεροι στόχοι των κυβερνοεγκληματιών στις κυβερνοεπιθέσεις ήταν IoT συσκευές, όπως εκτυπωτές δικτύου, κάμερες ασφαλείας, εφαρμογές κοινής χρήσης αρχείων και βάσεις δεδομένων επιχειρήσεων.

Σχεδόν 350.000 μοναδικές διευθύνσεις IP χρησιμοποιήθηκαν στις κυβερνοεπιθέσεις με στόχο το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον μεγαλύτερο αριθμό (49.303) να εντοπίζεται στην Κίνα. Ο αντίστοιχος αριθμός διευθύνσεων IP που εντοπίστηκαν στην Κίνα το προηγούμενο τρίμηνο ήταν 36.842. Επομένως σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 34%. Σημειώθηκε επίσης απότομη αύξηση των κακόβουλων διευθύνσεων IP από την Ινδία (αύξηση 159% αγγίζοντας τις 24.149) και την Αίγυπτο (αύξηση 192% φτάνοντας στις 20.619). Ωστόσο, αυτές πιθανότατα αντιπροσωπεύουν την θέση botnet-based υπολογιστών και όχι εκείνων που τους ήλεγχαν.

επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο-κυβερνοεπιθέσεις

Παρά τις ενδείξεις που υποδηλώνουν αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που προέρχονταν από την Κίνα, την Ινδία και την Αίγυπτο, ο όγκος των κυβερνοεπιθέσεων που βίωσαν οι επιχειρήσεις της χώρας μειώθηκε κατά 2% το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Beaming, Sonia Blizzard, ανέφερε ότι τα επίπεδα κακόβουλης δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν «εξαιρετικά υψηλά». Πρόσθεσε ακόμη πως αυτή την περίοδο που εκατομμύρια εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο κίνδυνος να λάβουν χώρα παραβιάσεις, για τις οποίες μπορεί να ευθύνονται είτε ανθρώπινα λάθη είτε τεχνολογικές βλάβες, είναι τώρα υψηλότερος από ποτέ.

επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο-κυβερνοεπιθέσεις

Η Blizzard επεσήμανε επίσης πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε άλλες χώρες μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους στις κυβερνοεπιθέσεις, επενδύοντας στην εκπαίδευση των εργαζομένων και ακολουθώντας τους μεγαλύτερους ομολόγους τους στην υιοθέτηση πιο εξελιγμένων τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), τα firewalls περιμέτρου δικτύου και τα ιδιωτικά ειδικά δίκτυα.

Τον Ιούλιο, η Beaming δήλωσε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που πέφτουν θύματα κυβερνοεγκλημάτων, διπλασιάστηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, με περίπου το ένα τέταρτο αυτών να σημειώνεται το 2019. Επιπλέον, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου εκτιμά ότι το κόστος για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανέρχεται περίπου στις 87 δισεκατομμύρια λίρες.

επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο-κυβερνοεπιθέσεις

Η πανδημία του COVID-19 εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις προσπάθειες που καταβάλουν φορείς διαφόρων κλάδων για να διασφαλίσουν αλλά και να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια, ώστε να αποτρέψουν πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, παρέχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους επιτιθέμενους να στοχεύουν τους εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως και τα ανεπαρκώς ή λανθασμένα προστατευμένα τελικά σημεία και ταυτόχρονα να παρεμποδίζουν τις αποκρίσεις των ομάδων ασφαλείας.

Πάνω από το 50% των ηγετών επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο που ρωτήθηκαν πρόσφατα από την Centrify, ισχυρίστηκαν ότι η απομακρυσμένη εργασία έχει καταστήσει δυσκολότερο τον εντοπισμό αποπειρών πλαστογράφησης υπαλλήλων οργανισμών, μέσω επιθέσεων BEC και phishing emails.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS