ΑρχικήsecurityFBI για απομακρυσμένη εργασία: Μην δουλεύετε από ξενοδοχεία!

FBI για απομακρυσμένη εργασία: Μην δουλεύετε από ξενοδοχεία!

Εάν σκοπεύατε να κάνετε μια αλλαγή και αντί να δουλέψετε πάλι από το σπίτι να πάτε σε ένα ξενοδοχείο, το FBI θέλει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη σύνδεση των συσκευών σας στο Wi-Fi.

Το FBI είπε ότι παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται απομακρυσμένα έχουν αρχίσει να δουλεύουν από ξενοδοχεία και ότι τα ξενοδοχεία σε μεγάλες πόλεις έχουν αρχίσει να διαφημίζουν κρατήσεις δωματίων για τους επισκέπτες που αναζητούν ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς για να εργαστούν.

FBI

“Ενώ αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ελκυστική, η πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες από το Wi-Fi του ξενοδοχείου ενέχει αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας σε σχέση με τα οικιακά δίκτυα Wi-Fi”, προειδοποίησε το FBI. Ανέφερε ότι οι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευτούν τη χαλαρή ασφάλεια των Wi-Fi των ξενοδοχείων για να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Επειδή οι επισκέπτες δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ασφάλεια του δικτύου Wi-Fi που χρησιμοποιούν, οι εγκληματίες θα προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν την περιήγηση τους στον ιστό ή να ανακατευθύνουν τα θύματα σε ψεύτικες σελίδες σύνδεσης, οι οποίες μπορούν να κλέψουν κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες. Το FBI είπε ότι οι εγκληματίες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μια «επίθεση evil twin», δημιουργώντας το δικό τους δίκτυο με παρόμοιο όνομα με αυτό του δικτύου του ξενοδοχείου, στο οποίο οι επισκέπτες ενδέχεται να συνδεθούν κατά λάθος, δίνοντας στους εισβολείς άμεση πρόσβαση στον υπολογιστή τους.

Τα μικρότερα ξενοδοχεία σπάνια αλλάζουν τον κωδικό πρόσβασης στο Wi-Fi τους, και ακόμη και το πιο ασφαλές δίκτυο Wi-Fi ξενοδοχείο είναι συνήθως ασφαλές μέσω ενός συνδυασμού αριθμού δωματίου και κωδικού πρόσβασης.

Δεν είναι μόνο οι κακοί κωδικοί πρόσβασης που είναι το πρόβλημα με τα δίκτυα των ξενοδοχείων – ο παλιός και ξεπερασμένος εξοπλισμός δικτύου είναι πολύ πιο πιθανό να έχει γνωστά ελαττώματα που οι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευτούν. Και το FBI σημειώνει ότι ακόμη και αν ένα ξενοδοχείο χρησιμοποιεί σύγχρονο εξοπλισμό, ο επισκέπτης δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο συχνά το ξενοδοχείο ενημερώνει το firmware ή εάν έχουν αλλάξει οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης.

Η παραβίαση μέσω του Wi-Fi ενός ξενοδοχείου μπορεί να φαίνεται χαμηλού κινδύνου για ορισμένους, αλλά οι συνέπειες μπορεί να είναι εκτεταμένες, από κλοπή δεδομένων, έως και επιθέσεις ransomware.

Το FBI σας δίνει και κάποιες συμβουλές σχετικά με τους τρόπους προστασίας που μπορείτε να εφαρμόσετε:

  • Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).
  • Εάν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιήστε το ασύρματο hotspot του τηλεφώνου σας αντί για το Wi-Fi του ξενοδοχείου.
  • Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του φορητού υπολογιστή σας είναι ενημερωμένο και ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων
  • Επιβεβαιώστε με το ξενοδοχείο το όνομα του δικτύου Wi-Fi πριν από τη σύνδεση.
  • Συνδεθείτε μόνο στο σε επίσημο δίκτυο Wi-Fi του ξενοδοχείου.
  • Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη δημόσια ρύθμιση Wi-Fi και μην ενεργοποιήσετε την αυτόματη επανασύνδεση.
  • Αποφύγετε την πρόσβαση σε ευαίσθητου περιεχομένου ιστότοπους, όπως website τραπεζών.
  • Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με το Wi-Fi του ξενοδοχείου δεν είναι ανιχνεύσιμη και ότι το Bluetooth έχει απενεργοποιηθεί όταν δεν χρησιμοποιείται.
  • Εάν πρέπει να συνδεθείτε σε ευαίσθητου περιεχομένου λογαριασμούς, χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων.
  • Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις σύνδεσης για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα λογαριασμού.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS