ΑρχικήsecurityΧάκερ κλέβει 24 εκατ. $ από την υπηρεσία cryptocurrency Harvest Finance

Χάκερ κλέβει 24 εκατ. $ από την υπηρεσία cryptocurrency Harvest Finance

Ένας χάκερ έχει κλέψει «cryptocurrency assets» αξίας περίπου 24 εκατομμυρίων δολαρίων από την υπηρεσία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Harvest Finance, μια διαδικτυακή πύλη που επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε cryptocurrencies και στη συνέχεια να εφαρμόζουν τις παραλλαγές των τιμών για μικρές αποδόσεις κερδών.

Harvest Finance

Το hack έγινε σήμερα και επιβεβαιώθηκε σχεδόν αμέσως από τους διαχειριστές της Harvest Finance σε μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter και στο κανάλι της στο Discord.

Σύμφωνα με αυτά τα μηνύματα, ένας χάκερ επένδυσε μεγάλες ποσότητες από «cryptocurrency assets» στην υπηρεσία του και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα κρυπτογραφικό exploit για να μεταφέρει τα χρήματα της πλατφόρμας στα δικά του πορτοφόλια.

Συνολικά, ο χάκερ έκλεψε USD Coin (USDC) αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων και Tether αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων (USDT), σύμφωνα με ένα “transaction ID” που δημοσιεύσαν οι διαχειριστές της Harvest Finance.

Δύο λεπτά μετά την επίθεση, ο χάκερ επέστρεψε 2,5 εκατομμύρια δολάρια πίσω στην πλατφόρμα, αλλά ο λόγος πίσω από αυτήν την επιχείρηση παραμένει ασαφής.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ταυτοποιήσει τον επιτιθέμενο

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Discord, η Harvest Finance ισχυρίστηκε ότι η επίθεση άφησε “μια σημαντική ποσότητα προσωπικών στοιχείων του εισβολέα” και τον περιέγραψε ως “γνωστό στην κοινότητα του cryptocurrency”.

Σε μια σειρά από μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, η Harvest Finance παραδέχτηκε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα λάθος της και άφησε την πόρτα ανοιχτή στον εισβολέα για να επιστρέψει τα χρήματα χωρίς συνέπειες.

Η εταιρεία προσφέρει τώρα 400.000 $ bounty σε οποιονδήποτε βρει τρόπο να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα. Μετά τις πρώτες 36 ώρες, το bounty θα μειωθεί στα 100.000 $.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS