ΑρχικήsecurityΠληροφορίες ασθενών κρατούνται για λύτρα από hackers

Πληροφορίες ασθενών κρατούνται για λύτρα από hackers

Θύμα hackers έχει πέσει μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοθεραπείας σε χιλιάδες ασθενείς της Φινλανδίας. Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι κακόβουλοι παράγοντες κρατούν τις πληροφορίες των ασθενών ως εγγύηση για να είναι σίγουροι ότι θα παραλάβουν τα λύτρα που έχουν ζητήσει.

hackers

Η Vastaamo, που εξυπηρετεί ασθενείς σε 20 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Helsinki, του Joensuu, του Jyväskylä, του Pori, του Turku και του Tampere, λέει ότι άγνωστοι κακόβουλοι παράγοντες επικοινώνησαν με την εταιρεία και τους ειδοποίησαν ότι είχαν στην κατοχή τους τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών της.

Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Φινλανδικού Κέντρου Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, του Διαμεσολαβητή Προστασίας Δεδομένων και της Εθνικής Εποπτικής Αρχής για την Πρόνοια και την Υγεία. Επίσης ήρθαν σε επαφή με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες ασφαλείας, για να δουν τι συνέβη, όπως επίσης και με το Εθνικό Γραφείο Ερευνών που ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

«Ως εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, η εμπιστευτικότητα των πληροφοριών των πελατών μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και το σημείο εκκίνησης για όλες τις λειτουργίες μας. Λυπούμαστε βαθιά για τη διαρροή λόγω παραβίασης δεδομένων», δήλωσε ο Tuomas Kahri, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Vastaamo.

«Αναπτύσσουμε συνεχώς την ασφάλεια των πληροφοριών και την προστασία των δεδομένων μας και θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες», πρόσθεσε.

Η Vastaamo λέει ότι δεν γνωστοποίησε το θέμα στο κοινό ή τους ασθενείς της μέχρι τώρα, λόγω της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας. Δεν είναι γνωστό μέχρι αυτή τη στιγμή εάν οι hackers κρατούν ακόμα τις πληροφορίες για τους ασθενείς, εάν πληρώθηκαν τα λύτρα ή αν τα αρχεία ανακτήθηκαν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ασθενών που έχουν επηρεαστεί από την επίθεση, ούτε για πόσο καιρό οι κακόβουλοι παράγοντες είχαν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας. Επίσης δεν γνωρίζουμε πόσα ήταν τα λύτρα που ζήτησαν οι hackers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS