ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία τεχνολογίας Intcomex υπέστη σοβαρή παραβίαση δεδομένων

Η εταιρεία τεχνολογίας Intcomex υπέστη σοβαρή παραβίαση δεδομένων

Μία σοβαρή παραβίαση δεδομένων, υπέστη η εταιρεία τεχνολογίας Intcomex με έδρα το Μαϊάμι, με αποτέλεσμα σχεδόν 1 TB δεδομένων των χρηστών της να διαρρεύσουν. Ένα μέρος των δεδομένων διέρρευσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ακόμα περισσότερα στις 20 του ίδιου μήνα. Η διαρροή ήταν αποτέλεσμα μη συμμόρφωσης της εταιρείας με τις απαιτήσεις των εγκληματιών.

Intcomex

Οι ερευνητές του CyberNews.com ανακάλυψαν τα δεδομένα που είχαν διαρρεύσει σε ένα ανοιχτό Ρώσικο φόρουμ. Μέχρι τώρα τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει είναι εκείνα με τίτλο «Internal Audit» και «Finance ER». Τα υπόλοιπα δεδομένα είναι πιο ευαίσθητα και περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία πιστωτικής κάρτας, SSN, σάρωση διαβατηρίων και αδειών, πληροφορίες μισθοδοσίας, τραπεζικά έγγραφα και πολλά ακόμα.

Η Intcomex εξυπηρετεί περισσότερους από 50.000 πελάτες σε περισσότερες από 41 χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Με τέτοιες εκτεταμένες πληροφορίες να έχουν διαρρεύσει δημόσια, η βάση δεδομένων είναι ένα χρυσωρυχείο για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Το CyberNews.com ενημέρωσε την Intcomex σχετικά με τη διαρροή μόλις την ανακάλυψε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020.

intcomex

Ένας εκπρόσωπος της Intcomex δήλωσε: “Η Intcomex εντόπισε εσωτερικά και ανταποκρίθηκε σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο που περιλάμβανε ορισμένα από τα συστήματά μας. Μόλις ενημερωθήκαμε για το συμβάν, λάβαμε αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία των συστημάτων μας. Απευθυνθήκαμε άμεσα σε ειδικούς κυβερνοασφαλείας, για να μας βοηθήσουν στην έρευνα και έχουμε εφαρμόσει πρόσθετα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας. Ειδοποιήσαμε επίσης τις αρχές επιβολής του νόμου. Ειδοποιούμε τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως αρμόζει. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους συνεργάτες μας δεν έχουν επηρεαστεί. Η ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων μας παραμένει κορυφαία προτεραιότητά μας.”

Σύμφωνα με την CyberNews.com, από τη στιγμή που η παραβίαση δεδομένων αναφέρθηκε στην Intcomex, το νήμα έχει διαγραφεί από το φόρουμ, υποδηλώνοντας ότι είτε τα λύτρα έχουν πληρωθεί είτε ότι οι κακόβουλοι παράγοντες άλλαξαν γνώμη και έσβησαν τα δεδομένα που είχαν διαρρεύσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS