ΑρχικήsecurityΤα προσωπικά δεδομένα κινδυνεύουν όλο και περισσότερο

Τα προσωπικά δεδομένα κινδυνεύουν όλο και περισσότερο

Όπως προειδοποιεί ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Kingsley Hayes, ο κίνδυνος μίας κατακόρυφης αύξησης των περιστατικών παραβίασης δεδομένων είναι πολύ αυξημένος. Αυτή  η θεωρία είναι σίγουρα βάσιμη, αν σκεφτούμε ότι πλέον 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 59% του παγκόσμιου πληθυσμού περνούν πολύ χρόνο συνδεδεμένοι στα διαδίκτυο. Και τα δεδομένα τους είναι πολύ πιο εκτεθημένα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

δεδομένα

Οι εταιρείες που ασχολούνται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχουν δηλώσει ότι παρά την παγκόσμια προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, με τις αναμενόμενες παγκόσμιες δαπάνες να φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, οι ειδικοί δεν βλέπουν επαρκή επίπεδα επένδυσης.

Ο Kingsley Hayes, επικεφαλής του Keller Lenkner UK στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων, σχολίασε: «Οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς θα αντιμετωπίσουν εξαιρετικές και ποικίλες προκλήσεις, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε αυτήν την απρόβλεπτη απειλή του Covid-19. Παρόλο που πολλοί μπορεί να πασχίζουν για να επιβιώσουν, η προστασία των δεδομένων πρέπει να παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων εργάζεται από το σπίτι.»

«Οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς πρέπει να ενεργήσουν τώρα για να προστατεύσουν τα δεδομένα των πελατών τους και κατ’ επέκταση να προστατεύσουν την επιχείρησή τους.»

«Τα τελευταία στοιχεία από το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των περιστατικών που αναφέρθηκαν, σχεδόν μειώθηκε κατά το ήμισυ το πρώτο τρίμηνο του 2020/2021.»

«Ενώ φαινομενικά, δείχνει μια θετική τάση, είναι πιο πιθανό ότι η σημαντική πτώση είναι αποτέλεσμα των περιστατικών παραβίασης δεδομένων που δεν αναφέρονται, καθώς οι συνήθεις υποδομές και πρακτικές εργασίας συνεχίζουν να διαταράσσονται από την πανδημία

«Το ηλεκτρονικό ψάρεμα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στον κυβερνοχώρο που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 45% όλων των συμβάντων που καταγράφηκαν το τελευταίο τρίμηνο. Το ανθρώπινο σφάλμα ευθυνόταν για περισσότερο από το 71% όλων των αναφερόμενων περιστατικών. Το πιο συχνό λάθος ήταν η αποστολή προσωπικών πληροφοριών σε λάθος παραλήπτη email.»

«Η πανδημία, η αποτυχία των επιχειρήσεων να επενδύσουν επαρκώς στον μετριασμό των κινδύνων προστασίας δεδομένων και η ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση από την τεχνολογία, είναι μια τέλεια συνταγή για τις παραβιάσεις δεδομένων.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS