ΑρχικήsecurityΗ Google ενισχύει την προστασία των χρηστών του Chrome από malware

Η Google ενισχύει την προστασία των χρηστών του Chrome από malware

Η Google ενισχύει την προστασία από malware για όλους τους χρήστες του Google Chrome που είναι επίσης εγγεγραμμένοι στο Advanced Protection Program (APP) της εταιρείας.

Το Advanced Protection Program της Google είναι μια δωρεάν υπηρεσία που στοχεύει στην προστασία των λογαριασμών των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, ακτιβιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματικών ηγετών και πολιτικών ομάδων που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να στοχοποιηθούν από διαδικτυακές επιθέσεις.

Google malware

Το APP αποκλείει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους εγγεγραμμένους λογαριασμούς χρηστών, προσφέροντας επιπλέον προστασία από επιβλαβείς λήψεις και διασφαλίζοντας τις πληροφορίες των χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα παρέχει στους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο APP βελτιωμένη προστασία από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος στους λογαριασμούς της Google, κακόβουλες εφαρμογές και απόπειρες κλοπής δεδομένων.

Προειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο

“Συγκεκριμένα, όταν ο Chrome εντοπίσει ένα δυνητικά ύποπτο αρχείο, οι χρήστες θα δουν μια νέα ερώτηση που θα ρωτά αν θέλουν να στείλουν το αρχείο στο Google Advanced Protection για να ελέγξουν για malware”, εξήγησε σήμερα η Google.

“Εάν επιλέξουν να το στείλουν, το Google Safe Browsing θα το σαρώσει σε πραγματικό χρόνο και θα προειδοποιήσει τον χρήστη εάν διαπιστώσει ότι το αρχείο δεν είναι ασφαλές.”

Η νέα βελτιωμένη προστασία και οι προειδοποιήσεις για malware είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για όλους τους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο Advanced Protection Program και οι οποίοι είναι επίσης συνδεδεμένοι στον Chrome.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη από σήμερα για όλους τους χρήστες του Advanced Protection Program. Οι χρήστες που δεν είναι ακόμη εγγεγραμμένοι μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο κλειδί ασφαλείας του τηλεφώνου τους ή ένα κλειδί ασφαλείας FIDO μεταβαίνοντας εδώ.

Μόλις εγγραφούν, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κλειδί ασφαλείας που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία εγγραφής κατά τη σύνδεση στους λογαριασμούς τους σε νέες συσκευές.

Με αυτήν την επιπλέον προστασία, ακόμα κι αν ένας χρήστης του Google πέσει θύμα μιας καμπάνιας ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), ο απειλητικός παράγοντας πίσω από αυτό δεν θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του θύματος χωρίς το κλειδί ασφαλείας.

Θα λάβουν επίσης επιπλέον ειδοποιήσεις κατά την εγκατάσταση εφαρμογών ή τη λήψη αρχείων που φαίνονται ύποπτες λόγω των πιο αυστηρών ρυθμίσεων και ελέγχων προστασίας εφαρμογών, καθώς και λόγω πολλών προαιρετικών δυνατοτήτων ασφαλείας λογαριασμού που είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή για χρήστες εγγεγραμμένους σε APP.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS