ΑρχικήinetΤο Διαδίκτυο των Πραγμάτων στο Mathesis με δωρεά της Πλαστικά Κρήτης

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων στο Mathesis με δωρεά της Πλαστικά Κρήτης

Tο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Τhings-IoT) είναι το βασικό νέο μάθημα του Mathesis στον πρώτο φθινοπωρινό κύκλο μαθημάτων του που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Το μάθημα δημιουργήθηκε με δωρεά της «Πλαστικά Κρήτης Α.Ε.», η οποία ενστερνίστηκε τον σκοπό του –τη διάδοση των τεχνολογιών του μέλλοντος στη χώρα μας– και ανέλαβε το κόστος παραγωγής και προσφοράς του.

Το Mathesis εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την οικογένεια Λεμπιδάκη όχι μόνο για το οικονομικό σκέλος της δωρεάς της, αλλά και για την ηθική ενθάρρυνση που αυτή εμπεριέχει. Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων του Mathesis είναι δωρεάν και οι πόροι για την λειτουργία του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές, εθελοντική εργασία και μια εθελοντική εισφορά –της τάξης των 20€– εκ μέρους των πολιτών που τα παρακολουθούν και επιθυμούν την έκδοση σχετικής βεβαίωσης. Για τους ανέργους όχι μόνο η παρακολούθηση αλλά και η έκδοση βεβαίωσης προσφέρεται δωρεάν.

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων στο Mathesis με δωρεά της Πλαστικά Κρήτης Α.Ε.
Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων στο Mathesis με δωρεά της Πλαστικά Κρήτης Α.Ε.

Πληροφορίες για το μάθημα:

Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) στην πράξη: Με Raspberry Pi και Python

Διδάσκων: Νίκος Γκικόπουλος, Μηχανικός Λογισμικού/Τεχνικός Υπεύθυνος Mathesis

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους με μεράκι, που επιθυμούν να μπουν στον νέο κόσμο των έξυπνων συσκευών και εφαρμογών εξερευνώντας μέσα από πρακτικά παραδείγματα τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να φτιάχνουν τις δικές τους πρωτότυπες εφαρμογές του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things), όπως συστήματα που ελέγχουν από απόσταση τις κλιματικές συνθήκες ενός χώρου ή ενημερώνουν αυτόματα αποστέλλοντας φωτογραφίες αν αντιληφθούν οποιαδήποτε κίνηση σε ένα σπίτι, και πολλά άλλα που θα τα δούμε στην πράξη με τη βοήθεια της γνωστής συσκευής Raspberry Pi. Οι δυνατότητες που μας παρέχει το Διαδίκτυο των πραγμάτων δεν σταματάνε παρά μόνο από την φαντασία μας!

Το μάθημα ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 και οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει στο mathesis.cup.gr.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS