ΑρχικήbusinessΑπομακρυσμένη εργασία: Πολλοί υπάλληλοι χειρίζονται εταιρικά data σε προσωπικές τους συσκευές

Απομακρυσμένη εργασία: Πολλοί υπάλληλοι χειρίζονται εταιρικά data σε προσωπικές τους συσκευές

Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας ασφάλειας gadget “Protect Your Bubble”, ένας στους πέντε (20%) υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κατεβάσει ευαίσθητα ή εμπιστευτικά εταιρικά data σε προσωπικές του συσκευές, κατά την απομακρυσμένη εργασία, που έρχεται ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Επιπλέον, από το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι δεν υπήρχε ούτε προστασία με κωδικό πρόσβασης ούτε ενημερωμένη ασφάλεια εγκατεστημένη σε αυτές τις συσκευές, στις οποίες περιλαμβάνονται desktops, laptops, tablets και smartphones. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2000 υπάλληλοι βιομηχανιών του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέτασε τις εμπειρίες των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης εργασίας.

Άλλες έρευνες που έχουν διεξαχθεί φέτος τόνισαν επίσης ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι υιοθετούν επιπόλαιες και λανθασμένες συμπεριφορές κατά την απομακρυσμένη εργασία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε κυβερνοεπιθέσεις εις βάρος των εταιρειών τους.

εταιρείας ασφάλειας gadget “Protect Your Bubble”

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι νεότεροι υπάλληλοι είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν κακές πρακτικές κυβερνοασφάλειας, δεδομένου ότι σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων κάτω των 24 ετών ανέφεραν ότι έχουν χρησιμοποιήσει προσωπικές συσκευές για εργασιακούς σκοπούς τους τελευταίους έξι μήνες. Επιπλέον, οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι δεν είχαν εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας κωδικού πρόσβασης ή λογισμικό ασφαλείας σε αυτές τις συσκευές.

Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας αποδείχθηκε ότι έχουν μια πιο πειθαρχημένη προσέγγιση όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια, καθώς το 8% των εργαζομένων ηλικίας 45-54 ετών αλλά και άνω των 55 ετών χειρίζονται εταιρικά data σε προσωπικές τους συσκευές κατά την εργασία από το σπίτι.

απομακρυσμένη εργασία-υπάλληλοι-εταιρικά data-προσωπικές συσκευές

Οι τομείς που είχαν τα χειρότερα ρεκόρ με το προσωπικό που δουλεύει απομακρυσμένα να χειρίζεται ευαίσθητα ή εμπιστευτικά εταιρικά data σε προσωπικές συσκευές κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν το HR (22%), το IT, οι τηλεπικοινωνίες (21,4%) και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (21,4%).

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό εύρημα της έρευνας ήταν το ότι στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης σημειώθηκε επίσης ένα υψηλό ποσοστό υπαλλήλων (20%) που χειρίζονταν εταιρικά data σε συσκευές, χωρίς να έχουν εγκατεστημένο ούτε λογισμικό προστασίας με κωδικό πρόσβασης ούτε λογισμικό ασφαλείας. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι αυτός βρίσκεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο κυβερνοεπιθέσεων.

Ο James Brown, διευθυντής της “Protect Your Bubble”, σχολίασε την έρευνα επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Είναι σαφές από τα αποτελέσματα της έρευνας ότι πολλές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες τους στην κυβερνοασφάλεια και να προσαρμόσουν τα πρωτόκολλά τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι». Ο Brown τόνισε ακόμη πως μαζί με την πιο εμπεριστατωμένη εκπαίδευση του προσωπικού και την έκδοση συσκευών που ανήκουν στην εταιρεία, η ασφάλιση είναι επίσης το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί και ασφαλείς κατά την απομακρυσμένη εργασία, ακόμη και σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή ατυχήματος.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS