ΑρχικήsecurityBlackbaud: Παραβίαση δεδομένων και στο Greenwich Hospital

Blackbaud: Παραβίαση δεδομένων και στο Greenwich Hospital

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων της Blackbaud το οποίο έγινε γνωστό, είναι αυτό του Greenwich Hospital, μίας ιατρικής μονάδας στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Greenwich Hospital

Η Blackbaud είναι ένας πάροχος υπηρεσιών cloud computing, που είναι κυρίως γνωστός για το λογισμικό βάσης δεδομένων SQL Raiser’s Edge, το οποίο χρησιμοποιείται για συγκέντρωση χρημάτων από δωρεές. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει 35.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Το Greenwich Hospital, το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος υγείας Yale New Haven, δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τη Blackbaud στις 12 Αυγούστου σχετικά με μία επίθεση ransomware που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα της εταιρείας, μεταξύ 7 Φεβρουαρίου και 20 Μαΐου. Από το περιστατικό αυτό έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που αφορούν μη χρηματοοικονομικά δεδομένα.

Το Greenwich Hospital δήλωσε ότι παρόλο που το λογισμικό της Blackbaud χρησιμοποιείται για επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους δωρητές, δεν εμπλέκονται εμπιστευτικά δεδομένα σε αυτό το περιστατικό, αν και «συγκεκριμένες δημογραφικές πληροφορίες» συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των δωρητών, των στοιχείων επικοινωνίας και του φιλανθρωπικού ιστορικού, μαζί με ορισμένους προγραμματισμούς ιατρικών ραντεβού έχουν παραβιαστεί. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν μέρος των βάσεων δεδομένων της Blackbaud που υπόκεινται στην παραβίαση.

«Η Blackbaud πλήρωσε τα λύτρα ως απάντηση σε αίτημα του κακόβουλου παράγοντα», δήλωσε το νοσοκομείο σε ένα δελτίο τύπου. «Η Blackbaud διαβεβαίωσε ότι όλα τα δεδομένα καταστράφηκαν και δεν πιστεύει ότι κάποια πληροφορία έχει διαδοθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, το Greenwich Hospital δεν μπόρεσε ακόμη να επικυρώσει και το ίδιο αυτή τη διαβεβαίωση.

Εν τω μεταξύ, το Greenwich Hospital θα επανεξετάσει τη σχέση του με την Blackbaud. Το νοσοκομείο είναι το τρίτο ιατρικό κέντρο της περιοχής που ανακοίνωσε δημοσίως την παραβίαση δεδομένων που αφορούσε τις δραστηριότητές του, μετά από παρόμοιες ανακοινώσεις που έγιναν από το Ιατρικό Κέντρο St. Vincent του Μπρίτζπορτ και το Νοσοκομείο White Plains.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS