ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες σε Burst mode

iPhone: Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες σε Burst mode

Το Burst mode είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας εγγυηθεί ότι θα τραβήξετε φωτογραφία της οποιασδήποτε κίνησης – αλλά, από το iOS 14, είναι ελαφρώς κρυμμένο στα iPhone XS, iPhone XR και σε νεότερες συσκευές. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

iphone Burst

Λήψη φωτογραφιών και βίντεο με το QuickTake

Το QuickTake είναι μια νέα δυνατότητα που διευκολύνει τη λήψη σύντομων βίντεο κατά τη λήψη φωτογραφιών στο iPhone σας. Κάνει την κάμερα να λειτουργεί περισσότερο σαν τις ενσωματωμένες κάμερες σε εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat.

Για να τραβήξετε ένα σύντομο βίντεο, κρατήστε πατημένο το κουμπί “Shutter”. Όταν την απελευθερώσετε, η εγγραφή θα σταματήσει. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο βίντεο, κρατήστε πατημένο το κουμπί “Shutter” και σύρετε το στο λουκέτο στα δεξιά. Αυτό θα κλειδώσει την εγγραφή μέχρι να πατήσετε το κουμπί “Stop Recording”. Μπορείτε να συνεχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες πατώντας το κουμπί “Shutter” ακόμα και κατά την εγγραφή.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ένα iPhone για λίγο, ίσως παρατηρήσετε ότι “έχετε τραβήξει τα bursts”. Τώρα, για να τραβήξετε ένα burst φωτογραφιών, κρατήστε πατημένο το κουμπί “Shutter” και σύρετε το προς τα αριστερά. Το iPhone σας θα συνεχίσει τη λήψη μέχρι να το απελευθερώσετε.

Πρέπει να σύρετε το shutter αρκετά γρήγορα, να κάνετε μια παύση πολύ γρήγορα και το iPhone σας θα ξεκινήσει την εγγραφή του βίντεο.

Ρυθμίστε την ένταση στο Burst Mode

Τα κουμπιά έντασης στο iPhone σας διπλασιάζονται ως “shutter release” και λειτουργούν με το QuickTake. Πατήστε το “Volume Up” ή το “Volume Down” για να τραβήξετε μια φωτογραφία ή κρατήστε τα πατημένα για να τραβήξετε ένα σύντομο βίντεο.

Ωστόσο, μπορείτε να διαμορφώσετε το iPhone σας έτσι ώστε να κρατάει την λειτουργία του “Volume Up” αντί να τραβάει ένα burst φωτογραφιών, ενώ το “Volume Down” να τραβάει βίντεο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε τον πλήρη έλεγχο της κάμερας σας.

Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Settings > Camera, και ενεργοποιήστε το “Use Volume Up For Burst”.

Επιλογή φωτογραφιών από το Burst mode

Δεν είναι καλή κάθε φωτογραφία που τραβάτε στο burst. Στην πραγματικότητα, ίσως θέλετε να κρατήσετε μόνο μια ή δύο. Το iPhone σας θα επιλέξει αυτόματα αυτήν που πιστεύει ότι είναι η καλύτερη φωτογραφία, και εσείς μένει απλά να συμφωνήσετε και να διαγράψετε όσες δεν σας αρέσουν.

Για να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες, ανοίξτε το Camera Roll. Οι φωτογραφίες του burst mode εμφανίζονται ως μια μικρή στοίβα, αν και είναι δύσκολο να τις δείτε. Πατήστε μέσα και θα δείτε επίσης το “Burst (X φωτογραφίες)” πάνω αριστερά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS