ΑρχικήsecurityNCSC: Μια στις τρεις κυβερνοεπιθέσεις σχετίζεται με τον COVID-19

NCSC: Μια στις τρεις κυβερνοεπιθέσεις σχετίζεται με τον COVID-19

Η ετήσια ανασκόπηση του NCSC αναφέρει ότι η εταιρεία καταβάλλει ακόμη περισσότερες προσπάθειες για την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης.

Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) «ενισχύει την υποστήριξη» για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας για να βοηθήσει στην προστασία νοσοκομείων του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης από κυβερνοεπιθέσεις.

Το Annual Review 2020 του NCSC αποκαλύπτει ότι το GCHQ έχει χειριστεί περισσότερα από 200 συμβάντα στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με τον COVID-19 κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους – σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των περιστατικών στα οποία κλήθηκε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

NCSC COVID-19

Και λόγω της επείγουσας ανάγκης εξασφάλισης της υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, το NCSC βοηθά το NHS να προστατευτεί από κυβερνοεπιθέσεις.

Αυτό περιλαμβάνει το κυνήγι απειλών σε 1,4 εκατομμύρια NHS endpoints τελικά σε μια προσπάθεια ανίχνευσης δυνητικά ύποπτης δραστηριότητας και σάρωσης ενός εκατομμυρίου διευθύνσεων IP NHS για τον εντοπισμό αδυναμιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

“Το δεύτερο εξάμηνο του έτους για εμάς, όπως ισχύει για όλους, κυριαρχείται από τον COVID-19”, δήλωσε η Lindy Cameron, Διευθύνων Σύμβουλος του NCSC.

“Αυτό που κάναμε ως οργανισμός είναι πραγματικά στραμμένο προς τον τομέα της υγείας για να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε την καλύτερη υποστήριξη που μπορούμε να σκεφτούμε για την υπεράσπισή τους στον κυβερνοχώρο για να τους αφήσουμε να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας“, πρόσθεσε.

Το NCSC βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη των υπηρεσιών Active Cyber ​​Defense, όπως Web Check, Mail Check και προστατευμένο DNS, σε 235 φορείς υγείας πρώτης γραμμής σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των NHS Trusts για την προστασία τους από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και άλλες απειλές.

Περισσότερες από 160 περιπτώσεις ευπάθειας υψηλού κινδύνου έχουν κοινοποιηθεί με τα NHS Trusts κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ενώ το NCSC έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει πάνω από 200 περιστατικά που σχετίζονται με τον COVID-19 στο Ηνωμένου Βασιλείου – συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που στοχεύει στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τα 200 περιστατικά που σχετίζονται με τον COVID-19 αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του συνολικού αριθμού των 723 κυβερνοεπιθέσεων – αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός συμβάντων από τότε που ιδρύθηκε το NCSC. Είναι επίσης ένας αριθμός που είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο γίνονται πιο φιλόδοξοι.

Η επισκόπηση σημειώνει επίσης ότι το NCSC έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές περισσότερες επιθέσεις ransomware από ό, τι πέρυσι, καθώς οι επιθέσεις γίνονται πιο στοχευμένες και πιο επιθετικές.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS