Η παραγωγικότητα των περισσότερων ομάδων ανάπτυξης λογισμικού αυξήθηκε κατά την κρίση της πανδημίας του Covid-19, αναφέρει μια νέα έρευνα. Αλλά αν είστε ένας από τους software developers της αγοράς μάλλον το γνωρίζετε ήδη.
Μέσα στην κρίση, η παραγωγικότητα των ομάδων software διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η έρευνα, που διεξήχθη από την Accelerated Strategies Group (ASG) για το CloudBees, αναφέρει ότι η πλειοψηφία, δηλαδή το 59 τοις εκατό, δήλωσε ότι οι ομάδες software “είναι σημαντικά ή κάπως πιο παραγωγικές” από την πριν την κρίση και το 43% δηλώνει ότι έχει γίνει κάπως ευκολότερο να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους εγκαίρως.
Τα δεδομένα της ASG έδειξαν ότι οι ομάδες software συνεργάζονται στενότερα με το product management, το project management, τις λειτουργίες και την ασφάλεια. Επιπλέον, το 61 τοις εκατό των IT admins δούλεψε ευκολότερα σε διαφορετικές ζώνες ώρας, με το 40 τοις εκατό να δείχνει ότι είναι ευκολότερο να συνεργαστεί με στελέχη σε διαφορετικές ηπείρους και το 37 τοις εκατό των ερωτηθέντων σημείωσε ότι ήταν ευκολότερο να αξιοποιήσει το ευέλικτο μέρος του προσωπικό χρόνου για την επίτευξη των στόχων του.
Αυτό πιθανώς δεν αποτελεί έκπληξη για τους έμπειρους επαγγελματίες λογισμικού. Οι παγκόσμιοι οργανισμοί απομακρυσμένων, διαδικτυακών προγραμματιστών λειτουργούν απομακρυσμένα εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες για τα πάντα, από τα λειτουργικά συστήματα έως τις λύσεις εταιρικού ERP. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι οργανισμοί λειτουργούσαν εντελώς απομακρυσμένα και ουσιαστικά από την πρώτη μέρα που άνοιξαν.
RT-G: Ένα... αστυνομικό ρομπότ στην Κίνα!
Το Black Basta Ransomware εξελίσσεται - Προσοχή!
Καταιγίδες μεγαλύτερες από τη Γη εντοπίστηκαν στον Δία
Στην εποχή της τηλεργασίας, έχει ακόμη σημασία πού βρίσκονται οι εταιρείες; Οι πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, είναι δουλειά που δεν απαιτεί οι εργαζόμενοι να βρίσκονται ενός των γραφείων. Ένας επαγγελματίας IT στην Ινδονησία μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά με αυτόν που βρίσκεται ενός της χώρας που βρίσκεται η οποιαδήποτε εταιρεία.
Η έρευνα της ASG δείχνει επίσης ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων (63%) ενέτεινε τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό. Άλλες προτεραιότητες, όπως η αυτοματοποίηση των επιχειρήσεων (62%) και η ανάγκη για επενδύσεις στη δημιουργία ανέπαφων υπηρεσιών (60%) έχουν αυξηθεί.
Η έρευνα της ASG έδειξε επίσης μεταβαλλόμενες προτεραιότητες που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησε ο Covid-19. Η πλειονότητα των IT managers, το 52 τοις εκατό, δηλώνουν ότι αύξησαν την εστίασή τους στις πρωτοβουλίες των DevOps. Ένα άλλο 52% μεταφέρθηκε σε παρόχους υπηρεσιών cloud (AWS, Azure, Google Cloud Platform). Η ομαδική εργασία επικράτησε επίσης μέσω της κρίσης, με το 46% να δηλώνει ότι χρησιμοποιούν ομάδες πολλαπλών λειτουργιών, ενώ το 56% κάνει καθημερινές απομακρυσμένες συναντήσεις. Το 43% έχει επίσης αυξήσει την αυτοματοποίηση των εργασιών του.