ΑρχικήsecurityΗ Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) υπέστη κυβερνοεπίθεση

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) υπέστη κυβερνοεπίθεση

Η λειτουργία των συστημάτων email της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) ανεστάλη προσωρινά, με την διακοπή να προκλήθηκε, καθώς όλα δείχνουν, από κυβερνοεπίθεση. Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) δημοσίευσε μια ειδοποίηση στο site της, ζητώντας από τους ανθρώπους να επικοινωνούν μαζί της μέσω τηλεφώνου ή φαξ, καθώς δεν είναι σε θέση να λάβει email.

Η NRA αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της για το εν λόγω περιστατικό τα ακόλουθα: «Από τις 17:00 στις 27 Οκτωβρίου, η αποστολή και η λήψη email με την Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας έχει ανασταλεί προσωρινά. Επομένως, δεν μπορούμε να δεχτούμε εγγραφές μέσω email για αιτήσεις γενικών ακροάσεων. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, εγγραφείτε μέσω τηλεφώνου ή φαξ.».

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) υπέστη κυβερνοεπίθεση

Τα συστήματα email τέθηκαν εκτός λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα και η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι επηρεάζεται η λειτουργία ιαπωνικών πυρηνικών σταθμών από την κυβερνοεπίθεση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί για μια hacking APT ομάδα που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα και έχει στοχεύσει τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την πυρηνική πολιτική και τις κυρώσεις.

Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) -κυβερνοεπίθεση

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα άγνωστο τρίτο μέρος κατάφερε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δίκτυα της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας. Στις 26 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Okada, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σημειώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο της NRA, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η διαρροή ευαίσθητων κι εμπιστευτικών πληροφοριών.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, επειδή αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ξεχωριστό air-gapped δίκτυο, όπως επεσήμανε σε σχετική του δήλωση ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Katsuya Okada.

Η Πυρηνική Ρυθμιστική Επιτροπή (NRC) συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό ασφαλείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Κυβερνητικής Ασφάλειας ενώ θα προχωρήσει στην ανάλυση της αιτίας αυτού, ώστε να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS