ΑρχικήbusinessΟργανισμοί: Ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις λόγω της επέκτασης των IoT συσκευών

Οργανισμοί: Ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις λόγω της επέκτασης των IoT συσκευών

Οι οργανισμοί διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχτούν κυβερνοεπιθέσεις λόγω της επέκτασης των IoT (Internet of Things) συσκευών στα δίκτυά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα της ομάδας threat intelligence της Palo Alto Networks, Unit 42. Η έρευνα που εξέτασε τις απειλές πολλαπλών επιπέδων και την αδυναμία που επηρεάζουν τα τρέχοντα οικοσυστήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας των IoT συσκευών, δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του National Cybersecurity Awareness Month, που φέτος εστιάζει στον ρόλο που διαδραματίζουν οι μεμονωμένοι χρήστες στην ενίσχυση της ασφάλειας των IoT συσκευών.

Όπως αναφέρει το Infosecurity, οι ερευνητές επεσήμαναν αρχικά μια πρόσφατη έρευνα, τα ευρήματα τις οποίας έδειξαν ότι το 89% των οργανισμών έχει δει αύξηση του αριθμού των IoT συσκευών στο δίκτυό τους το τελευταίο έτος, γεγονός που επεκτείνει σημαντικά την επιφάνεια της επίθεσης. Οι ερευνητές τόνισαν επίσης ότι οι οργανισμοί πρέπει να λάβουν υπόψη τα τρωτά σημεία της αλυσίδας εφοδιασμού των IoT συσκευών, όπου είναι εγκατεστημένο third-party software με τρωτά σημεία ή είναι μέρος ορισμένων components, όπως μια εφαρμογή ή firmware.

Οργανισμοί: Ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις λόγω της επέκτασης των IoT συσκευών

Ένα σύνηθες παράπτωμα των οργανισμών ήταν η ενσωμάτωση third-party components και hardware χωρίς να απαριθμούνται τα components που είχαν προστεθεί στη συσκευή, σύμφωνα με την έρευνα. Αυτό καθιστά δύσκολο να προσδιοριστεί πόσα προϊόντα από τον ίδιο προμηθευτή επηρεάζονται όταν ανακαλύπτεται μια ευπάθεια σε ένα από αυτά τα components.

Επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι δύσκολο οι χρήστες να γνωρίζουν ποια εξαρτήματα λειτουργούν σε οποιαδήποτε IoT συσκευή, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του εγγενείς ιδιότητες ασφαλείας που εξαρτώνται από άλλα στοιχεία με τις δικές τους ιδιότητες ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι μια ολόκληρη συσκευή μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο εάν μόνο ένα από αυτά τα components είναι ευάλωτα. Ανέφεραν επίσης ότι οι χρήστες που διαχειρίζονται δίκτυα με IoT συσκευές συχνά δεν γνωρίζουν πόσα από αυτά είναι συνδεδεμένα σε εταιρικό δίκτυο. Αυτό καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση δυνητικά ευάλωτων συσκευών, ενώ παράλληλα αυξάνει τις πιθανότητες να επιτύχουν οι κυβερνοεπιθέσεις.

Οργανισμοί: Ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις λόγω της επέκτασης των IoT συσκευών

Οι ερευνητές Anna Chung και Asher Davila επεσήμαναν πως είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί μια λίστα συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο για τον εντοπισμό συσκευών και των προμηθευτών ή των κατασκευαστών αυτών των συσκευών, οι οποίες χρησιμοποιούν ένα ευάλωτο component, ώστε ο διαχειριστής να μπορεί να τις διορθώσει, να τις παρακολουθήσει ή να τις αποσυνδέσει, εάν χρειάζεται. Πρόσθεσαν ακόμη πως η πλήρης προβολή των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο και η ενημέρωση των οργανισμών όταν μια συσκευή εμφανίζει τρωτά σημεία, είναι ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση της υποδομής τους από ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS