ΑρχικήinetΗ Microsoft έκανε μια έρευνα και θύμωσε με τα αποτελέσματα της

Η Microsoft έκανε μια έρευνα και θύμωσε με τα αποτελέσματα της

Η Microsoft ανέθεσε πρόσφατα στην ερευνητική εταιρεία YouGov να κάνει μια έρευνα σε 5.000 χρήστες – οι ερωτήσεις αφορούσαν τις γενικότερες και βαθύτερες σκέψεις τους για την εταιρεία. Κάποιες απαντήσεις χρηστών ήταν κοινές οπότε ας τις δούμε παρακάτω αναλυτικά.

Το 90% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι ανησυχούν κάθε φορά που κοινοποιούν τις πληροφορίες τους στο διαδίκτυο.

Το 70% είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα προσωπικά του δεδομένα.

Άλλο ένα 70% είπε ότι θα ήθελε η επόμενη διοίκηση της εταιρείας να θεσπίσει μια νομοθεσία για το απόρρητο.

Πώς γνωρίζουμε ότι η Microsoft θύμωσε; Λοιπόν, αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από μια εντυπωσιακή ανάρτηση – που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα – από την Julie Brill την “Εταιρική Αντιπρόεδρο και Αναπληρώτρια Γενική Σύμβουλος για το Παγκόσμιο Απόρρητο και Ρυθμιστικές Υποθέσεις στη Microsoft”. Δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ τα πάει πολύ καλά.

Microsoft-αναφορές ευπαθειών-Azure Sphere

Η Brill προσπάθησε να συγκρατήσει τον εαυτό της αλλά δεν τα κατάφερε. Ξεκίνησε μιλώντας για τη σημασία των δεδομένων στον νέο μας πιο περιορισμένο κόσμο.

Είπε: “Τα δεδομένα είναι κρίσιμα όχι μόνο για την ανοικοδόμηση της οικονομίας μας, αλλά για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες που έχουν συμβάλει σε δραματικά υψηλότερα ποσοστά ασθένειας και θανάτου μεταξύ των “Black communities” και άλλων κοινοτήτων λόγω του COVID-19. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να εστιάσουμε στους πόρους για την ανοικοδόμηση μιας πιο δίκαιης οικονομίας που θα τους ωφελεί όλους.”

Ένα βασικό πρόβλημα, είπε η Brill είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κοινωνία σήμερα. Δήλωσε: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει πολύ πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής“.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι βρισκόμαστε πιο πίσω από τη Ρωσία.

Ωστόσο, η Brill δεν είναι πραγματικά ικανοποιημένη με την κυβέρνηση μας: “Συνολικά, περισσότερες από 130 χώρες έχουν θεσπίσει νόμους για το απόρρητο. Ωστόσο, μια χώρα δεν το έχει κάνει ακόμη: οι Ηνωμένες Πολιτείες.”

Η Brill ανησυχεί ότι η απομόνωση μας δεν είναι καλή, λέγοντας “Σε αντίθεση με το ρόλο που η χώρα μας παραδοσιακά έπαιζε σε παγκόσμια ζητήματα, οι ΗΠΑ δεν ηγούνται, ούτε καν συμμετέχουν, στη συζήτηση για κοινούς κανόνες απορρήτου.”

Η Brill φοβάται ότι άλλα μέρη του κόσμου θα συνεχίσουν να είναι οι leader στην ιδιωτική ζωή, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να οδηγούνται στην αδράνεια και στο χάος.

“Η μελέτη του YouGov διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι εταιρείες φέρουν την κύρια ευθύνη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων – όχι η κυβέρνηση”, είπε.

“Τι κάνουν όμως αυτές οι εταιρείες; Κάνουν το απόρρητο ευθύνη σας, αγαπητέ πολίτη. Τολμώ να πω ότι η Microsoft το έχει κάνει μία ή δύο φορές. Ο μεγάλος αριθμός ιστότοπων, συσκευών και εφαρμογών στις οποίες βασίζονται οι άνθρωποι για να παραμείνουν συνδεδεμένοι και αφοσιωμένοι – ένας αριθμός που έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης – καθιστά σχεδόν αδύνατο για τα άτομα να πλοηγηθούν στις πληροφορίες απορρήτου και να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους,” είπε η Brill.

Και μετά, πρόσθεσε: «Πολύ συχνά, παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες σε ειδοποιήσεις που είναι δύσκολο να κατανοήσουν ακόμη και οι δικηγόροι ή οι μηχανικοί – φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για τους καταναλωτές.”

Η ανάρτηση της Brill είναι αρκετά αναλυτική.  Όπως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των εταιρειών, έτσι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε φαινομενικά οποιαδήποτε πτυχή της αμερικανικής κοινωνίας. “Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη”, κατέληξε η Brill. “Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις να συνεργαστούν για να εγκρίνουν νόμους και να ανακαλύψουν εκ νέου πρακτικές για να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του ατόμου να κατέχει και να ελέγχει τα προσωπικά του δεδομένα και να έχει την ευθύνη για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS