ΑρχικήsecurityTyler Technologies: Ο πάροχος τεχνολογίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ δέχτηκε ransomware επίθεση

Tyler Technologies: Ο πάροχος τεχνολογίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ δέχτηκε ransomware επίθεση

Η Tyler Technologies, κορυφαίος πάροχος τεχνολογικών υπηρεσιών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δέχτηκε ransomware επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της. Η Tyler Technologies είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης software και τεχνολογικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η εταιρεία, που παρέχει τεχνικές υπηρεσίες για τις τοπικές κυβερνήσεις σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, απασχολεί 5.500 υπαλλήλους, ενώ τα έσοδά της για το 2020 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 1,2 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.

Tyler Technologies- πάροχος τεχνολογίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Το επίσημο site της εταιρείας άρχισε να εμφανίζει ένα μήνυμα συντήρησης, ενώ ο λογαριασμός της στο Twitter έγραψε ότι τα συστήματα της εταιρείας αντιμετώπιζαν κάποια τεχνικά προβλήματα.

tweet για ransomware επίθεση

Επιπλέον, ο Matt Bieri, CIO της Tyler Technologies, έστειλε email στους πελάτες της εταιρείας, με το οποίο τους ενημέρωσε ότι η εταιρεία διεξάγει επί του παρόντος έρευνα για μία κυβερνοεπίθεση που επηρέασε τα τηλεφωνικά και IT της συστήματα, επισημαίνοντας ακόμη πως έχει ήδη ειδοποιήσει τις αρχές για το περιστατικό, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ανεξάρτητους ειδικούς πληροφορικής.

Ο Bieri αναφέρει επίσης στο σχετικό email ότι χθες το πρωί η εταιρεία ανακάλυψε πως ένας μη εξουσιοδοτημένος εισβολέας διέκοψε την πρόσβαση σε ορισμένα από τα εσωτερικά της συστήματα. Έτσι, η εταιρεία έκλεισε τα σημεία πρόσβασης σε εξωτερικά συστήματα και αμέσως ξεκίνησε εργασίες για τη διερεύνηση και τη διόρθωση του προβλήματος. Επιπλέον, εμπειρογνώμονες ασφαλείας βοηθούν την εταιρεία στην εξιχνίαση του περιστατικού αλλά και στην ασφαλή αποκατάσταση του επηρεαζόμενου εξοπλισμού. Ακόμη, η εταιρεία εφαρμόζει βελτιωμένα συστήματα παρακολούθησης. Ο Bieri δήλωσε επίσης ότι οι τρέχουσες έρευνες δείχνουν πως η επίθεση περιορίστηκε στο τοπικό δίκτυο της Tyler Techonologies.

ransomware επίθεση

Σε αναρτήσεις στο φόρουμ του Δημοτικού Συστήματος Πληροφοριών της Καλιφόρνιας (MISAC) που έλαβε και το BleepingComputer, οι χρήστες έχουν ακούσει ότι η Tyler Technologies υπέστη ransomware επίθεση που επηρέασε το phone ticketing σύστημα και τα συστήματα τεχνικής υποστήριξης. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η ransomware επίθεση δεν φαίνεται να επηρεάζει τους πελάτες της εταιρείας.

Ερευνητές ασφαλείας δήλωσαν πως ο πάροχος τεχνολογικών υπηρεσιών της κυβέρνησης των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από το RansomExx ransomware. Το RansomExx είναι μια παραλλαγή του Defray777 ransomware και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα από τον Ιούνιο, που οι χειριστές του επιτέθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών του Τέξας (TxDOT), στην Konica Minolta και πιο πρόσφατα στην IPG Photonics.

Το BleepingComputer εντόπισε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που ανέβηκε στο VirusTotal χθες σχετικά με την εν λόγω επίθεση. Αυτό το κρυπτογραφημένο αρχείο έχει επέκταση «.tylertech911-f1e1a2ac» και περιλαμβάνει το όνομα της Tyler Technologies, ενώ είναι η ίδια μορφή που χρησιμοποιείται και σε άλλες επιθέσεις του RansomExx. Η συμμορία του RansomExx δεν διαθέτει ιστότοπο διαρροής δεδομένων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κλέβει μη κρυπτογραφημένα αρχεία πριν αναπτύξει το ransomware της.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS