ΑρχικήsecurityΑγωγή στο Πανεπιστήμιο της Cumbria για παραβίαση δεδομένων

Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Cumbria για παραβίαση δεδομένων

Άτομα που έχουν πέσει θύματα παραβίασης των δεδομένων τους από επιθέσεις σε πανεπιστήμια, όπως φοιτητές, προσωπικό και συνεργάτες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την αξίωση ότι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Cumbria

Προσωπικές πληροφορίες που περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πιστεύεται ότι έχουν κλαπεί από κακόβουλους παράγοντες, μετά από την επίθεση ransomware που πραγματοποιήθηκε φέτος εναντίον του Blackbaud. Πρόκειται για έναν πάροχο cloud computing, που εξυπηρετεί μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ιδρύματα, εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Οι έρευνες σχετικά με την έκταση της παραβίασης συνεχίζονται ακόμα, με ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Cumbria να επηρεάζονται από αυτή.

Μετά την δημοσίευση της παραβίασης, εκατοντάδες άτομα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων τους και δεκάδες άτομα έχουν τώρα δώσει εντολή στη δικηγορική εταιρεία Simpson Millar να ξεκινήσει έρευνες και νομικές διαδικασίες εναντίον των ιδρυμάτων που επηρεάστηκαν.

Ο Robert Godfrey, επικεφαλής δικηγόρος στη Simpson Millar, δήλωσε ότι η παραβίαση των δεδομένων ήταν «πολύ ανησυχητική».

Όπως δηλώνει ο ίδιος, όλοι όσοι έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση, θα μπορούσαν να ζητήσουν αποζημίωση από το Πανεπιστήμιο της Cumbria για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε από την επίθεση.

«Είναι σαφές ότι υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και τα πανεπιστήμια είναι τελικά υπεύθυνα.»

«Υπάρχει σαφές δικαίωμα αποζημίωσης για τυχόν αναστάτωση, τραυματισμό, κόστος υποστήριξης και διαταραχή της ζωής τους.»

«Πολλοί θα είναι ανήσυχοι και θα φοβούνται ότι μπορεί να γίνουν στόχοι στο σπίτι ή την εργασία τους στο μέλλον».

Ένας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Λαμβάνουμε την προστασία των δεδομένων πολύ σοβαρά και λυπούμαστε βαθιά για την πραγματοποίηση αυτής της παραβίασης δεδομένων. Η Blackbaud μας διαβεβαιώνει ότι τα δεδομένα που παραβιάστηκαν δεν περιείχαν ονόματα χρήστη ή κωδικούς πρόσβασης, τραπεζικούς λογαριασμούς ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS