Αρχικήsecurity38 Καναδικές αστυνομικές υπηρεσίες αναμειγνύονται στο «BlueLeaks»

38 Καναδικές αστυνομικές υπηρεσίες αναμειγνύονται στο «BlueLeaks»

Όπως αναφέρει το Radio-Canada, εμπιστευτικά δεδομένα 38 αστυνομικών υπηρεσιών του Καναδά, έχουν εκτεθεί από μια ομάδα hackers που στόχευσαν τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ, σε μία παραβίαση δεδομένων γνωστή ως BlueLeaks.

BlueLeaks

Τον περασμένο Ιούνιο, η ομάδα Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) δημοσίευσε χιλιάδες έγγραφα, περίπου 269 gigabytes. Μέλη της ομάδας ανέφεραν ότι τα έγγραφα ελήφθησαν από μέλη των Anonymous.

Η διαρροή προήλθε από κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές αστυνομικές υπηρεσίες ή στους προμηθευτές τους. Πληροφορίες από αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθέσεων δαπανών, δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Το RCMP επιβεβαίωσε ότι ήταν ένας από τους οργανισμούς που επηρεάστηκαν από την παραβίαση BlueLeaks.

Οι διαρροές πληροφοριών που αφορούσαν τις αρχές επιβολής του νόμου του Καναδά, δεν είχαν σημαντική επίδραση σε ευαίσθητες επιχειρήσεις και σχετίζονταν γενικότερα με «την εκπαίδευση, τη διοίκηση και το μη ταξινομημένο υλικό που δεν είναι ευαίσθητο», ανέφερε η RCMP σε δήλωσή της.

«Διαπιστώσαμε ότι δεν αποκαλύφθηκαν μυστικές πληροφορίες», δήλωσε ο Daniel Côté, αξιωματικός του NC3. «Όλες οι πληροφορίες που ήταν online ήταν διοικητικής φύσεως.»

Το RCMP αρνήθηκε να ονομάσει τις άλλες καναδικές αστυνομικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στο περιστατικό, «για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της λειτουργίας τους.»

Ωστόσο, ο Steve Waterhouse, ένας εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και πρώην αξιωματικός κυβερνοασφάλειας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι ακόμη και τα διοικητικά δεδομένα μπορεί να είναι επιβλαβή εάν πέσουν σε λάθος χέρια.

«Θα μπορούσαν να βρίσκονται email ή αριθμοί τηλεφώνου αστυνομικών σε αυτό το απόθεμα πληροφοριών και μπορούν να τις πουλήσουν ή να τις χρησιμοποιήσουν για να βλάψουν ή να παρενοχλήσουν τις οικογένειες των αστυνομικών», δήλωσε ο Waterhouse.

Το RCMP είπε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις τυχόν παραβιάσεις απορρήτου και ότι οι προηγούμενοι και οι τρέχοντες υπάλληλοι που εμπλέκονται στην παραβίαση έχουν ενημερωθεί.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Καναδά έλαβε μια έκθεση από το RCMP σχετικά με τη διαρροή στις 18 Σεπτεμβρίου, σχεδόν τρεις μήνες μετά την εμφάνιση. Σε δήλωση, το γραφείο ανέφερε ότι επανεξετάζει την έκθεση και είπε ότι το περιστατικό εγείρει σοβαρές ανησυχίες, «δεδομένης της ευαίσθητης φύσης των σχετικών πληροφοριών.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS