ΑρχικήsecurityΤαζμανία: 20.000 φοιτητές επηρεάστηκαν από διαρροή δεδομένων

Ταζμανία: 20.000 φοιτητές επηρεάστηκαν από διαρροή δεδομένων

Περίπου 20.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ταζμανίας, ειδοποιήθηκαν από τη σχολή ανώτατης εκπαίδευσης, ότι τα προσωπικά τους στοιχεία ήταν προσβάσιμα σε όσους χρήστες διαθέτουν διεύθυνση email UTAS.

φοιτητές

Όπως δήλωσε το Πανεπιστήμιο, τα στοιχεία που διέρρευσαν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση 19.900 φοιτητών. 

Το UTAS είπε ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η παραβίαση δεδομένων ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης δραστηριότητας” και ότι “οι ρυθμίσεις ασφαλείας για κοινόχρηστα αρχεία είχαν διαμορφωθεί εσφαλμένα, γεγονός που έκανε τις πληροφορίες ορατές και προσβάσιμες σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες”.

Η δήλωση του Πανεπιστημίου στις 11 Αυγούστου, έλεγε ότι “ανακάλυψε ότι ηλεκτρονικά αρχεία που ανήκαν σε φοιτητές και είναι αποθηκευμένα σε έναν από τους ιστότοπους του SharePoint στην πλατφόρμα του Office365, μπορούσαν να γίνουν ορατά ακούσια από άτομα με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πανεπιστημίου της Τασμανίας”.

«Οι ρυθμίσεις ασφαλείας για αυτόν τον ιστότοπο του SharePoint δεν είχαν διαμορφωθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με διεύθυνση email utas.edu.au, τα οποία δεν είχαν εξουσιοδότηση πρόσβασης σε έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στον ιστότοπο, απέκτησαν ακούσια πρόσβαση

«Αυτό ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης διαμόρφωσης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η παραβίαση δεδομένων ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης δραστηριότητας. Το σύστημα έχει πλέον ρυθμιστεί σωστά.”

Οι φοιτητές που επηρεάστηκαν από την διαρροή, έχουν ειδοποιηθεί. Το email που έλαβαν, τους ενημερώνει ότι τυχόν έγγραφα που έχουν κατεβάσει και περιέχουν προσωπικά στοιχεία πρέπει να διαγραφούν άμεσα. Επίσης τους ενημερώνει ότι σε περίπτωση που έχουν μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες πρέπει είτε να τις ανακτήσουν είτε να τις διαγράψουν εντελώς.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Rufus Black, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο της Ταζμανίας «ανταποκρίθηκε γρήγορα για να εξασφαλίσει τις πληροφορίες και προσέλκυσε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για βοήθεια.»

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εμπεριστατωμένη ανασκόπηση του πώς έγιναν προσβάσιμες αυτές οι πληροφορίες και λάβαμε άμεσα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλείς», δήλωσε ο καθηγητής Black. Το Πανεπιστήμιο της Ταζμανίας δήλωσε ότι και ο ρυθμιστής απορρήτου, το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών της Αυστραλίας, έχει επίσης ειδοποιηθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS