ΑρχικήUpdatesWindows 10 Package Manager: Εγκαθιστά εφαρμογές του Microsoft Store

Windows 10 Package Manager: Εγκαθιστά εφαρμογές του Microsoft Store

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Windows 10 WinGet Package Manager που προσθέτει πειραματικές δυνατότητες, όπως η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από το Microsoft Store και η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης εντολών.

Το Windows Package Manager (WinGet) κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020 κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών Microsoft Build και σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές από τη γραμμή εντολών.

Package Manager Microsoft Store Windows

Με αυτήν την έκδοση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις πειραματικές δυνατότητες τροποποιώντας τις ρυθμίσεις του WinGet χρησιμοποιώντας την εντολή ” winget settings”. Όταν εκτελεστεί, θα σας ζητήσει να ανοίξετε ένα αρχείο JSON με το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που προτιμάτε.

Για να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στις ρυθμίσεις σας το ακόλουθο configuration:

Package Manager Microsoft Store Windows

Μόλις προσθέσετε την επιλογή «experimentalMSStore» και αποθηκεύσετε το αρχείο ρυθμίσεων, το WinGet θα προσθέσει ένα νέο repository που ονομάζεται «msstore», το οποίο μπορείτε να δείτε χρησιμοποιώντας την εντολή «winget source list».

Αυτό το νέο repository «msstore» περιέχει αυτήν τη στιγμή μια επιμελημένη λίστα 289 εφαρμογών που σχετίζονται με προγραμματισμό, δικτύωση και ανάπτυξη που μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας από το Microsoft Store.

Package Manager Microsoft Store Windows

Όπως σε κάθε repository, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή από το repository του Microsoft Store χρησιμοποιώντας την εντολή «winget install», όπως φαίνεται παρακάτω.

Package Manager

Κατά την εγκατάσταση εφαρμογών από το repository MSStore, θα εμφανίζονται επίσης απευθείας στο Microsoft Store, όπου οι ενημερώσεις θα παραδίδονται ως συνήθως.

Δυστυχώς, η Microsoft δεν έχει ακόμη προσθέσει τη δυνατότητα απεγκατάστασης ή αναβάθμισης προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα μέσω WinGet, κάτι που απαιτείται για να είναι πραγματικά χρήσιμο όλο αυτό.

Η Microsoft δήλωσε ότι η προσθήκη αυτών των δύο εντολών είναι η άμεση εστίασή της, καθώς και μια λειτουργία εισαγωγής / εξαγωγής που θα σας επιτρέπει να εξάγετε μια λίστα πακέτων και να την εισάγετε σε ένα νέο μηχάνημα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS