ΑρχικήsecurityMicrosoft: Καταργεί την επισφαλή υποστήριξη TLS στο Linux Software Repository

Microsoft: Καταργεί την επισφαλή υποστήριξη TLS στο Linux Software Repository

Η Microsoft διακόπτει την υποστήριξη για τα επισφαλή πρωτόκολλα TLS 1.0 και TLS 1.1 στο Linux Software Repository από τις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Το TLS είναι ένα ασφαλές πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των καναλιών επικοινωνίας μεταξύ των sites και των web browser, με το αρχικό original TLS 1.0 και τον διάδοχό του TLS 1.1 να χρησιμοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια.

TLS Microsoft

Το Linux Software Repository φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα προϊόντων λογισμικού για συστήματα Linux που κατασκευάζονται και υποστηρίζονται από την εταιρεία. Αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για λήψη από το package.microsoft.com.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του Linux Software Repository με μη αυτόματο τρόπο ή αυτόματα για αρκετές διανομές Linux, συμπεριλαμβανομένων των Ubuntu, SUSE και Enterprise Linux (RHEL και παραλλαγές) διατίθενται εδώ.

Η υποστήριξη TLS 1.0 και 1.1 διακόπηκε

“Η Microsoft δημιουργεί και υποστηρίζει μια ποικιλία προϊόντων λογισμικού για συστήματα Linux και τα καθιστά διαθέσιμα στο package.microsoft.com”, δήλωσε η εταιρεία στο Windows Message Center.

“Για την υποστήριξη σύγχρονων προτύπων ασφαλείας, το package.microsoft.com θα διακόψει την υποστήριξη για λήψεις πακέτων μέσω πρωτοκόλλων Transport Layer Security (TLS) 1.0 και 1.1 από τις 24 Σεπτεμβρίου 2020.”

Μετά από αυτήν την αλλαγή, οι συνδέσεις που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας αυτά τα επισφαλή πρωτόκολλα “δεν θα λειτουργούν πλέον όπως αναμένεται και δεν θα παρέχεται υποστήριξη.”

Για να μπορέσετε να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε πακέτα που φιλοξενούνται στο package.microsoft.com μετά από αυτήν την ημερομηνία, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το ΤLS 1.2 ή μια νεότερη έκδοση.

“Όπου είναι δυνατόν, η Microsoft συνιστά στους οργανισμούς να καταργήσουν όλα τα TLS 1.0 και 1.1 στο περιβάλλον τους και να απενεργοποιήσουν το ΤLS 1.0 / 1.1 σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της ίδιας κίνησης για την αύξηση της ασφάλειας και του απορρήτου των πελατών, η Microsoft δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το ΤLS 1.3 θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε όλες τις εκδόσεις Windows 10 Insider Preview ξεκινώντας με το Build 20170 ως την αρχή μιας ευρύτερης διάθεσης σε όλα τα συστήματα που εκτελούν Windows 10.

“Το ΤLS 1.3 εξαλείφει τους ξεπερασμένους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους και ενισχύει την ασφάλεια σε παλαιότερες εκδόσεις“, δήλωσε η Microsoft.

Η εταιρεία όρισε επίσης την επίσημη ημερομηνία που θα σταματήσει να υποστηρίζει τα επισφαλή πρωτόκολλα Transport Layer Security (TLS) 1.0 και 1.1 στο Office 365 – στις 15 Οκτωβρίου 2020, μετά την προσωρινή αναστολή της κατάργησης λόγω της πανδημίας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS