ΑρχικήinetΠοιες γλώσσες προγραμματισμού θα επιλέξουν οι χρήστες αντί για την Julia

Ποιες γλώσσες προγραμματισμού θα επιλέξουν οι χρήστες αντί για την Julia

Ένα project ανοιχτού κώδικα, αποκάλυψε σε ποιες γλώσσες προγραμματισμού θα μετατοπιστούν οι χρήστες εάν αποφασίσουν να μην χρησιμοποιούν πλέον την γλώσσα προγραμματισμού Julia.

Η Julia, μια γλώσσα προγραμματισμού που έχει τις ρίζες της στο MIT, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας για τους χρήστες του 2020. Η μελέτη στοχεύει στην αποκάλυψη των προτιμήσεων όσων δημιουργούν προγράμματα στη γλώσσα. Φέτος, η έρευνα προσέλκυσε 2.565 χρήστες και προγραμματιστές της Julia, από 1.844 που είχαν συμμετάσχει το 2019.

Julia προγραμματισμού

Η Python, μια γλώσσα που έχει αναπτύξει ισχυρή σχέση με τους data scientists για εφαρμογές μηχανικής μάθησης, είναι με συντριπτικό ποσοστό η γλώσσα στην οποία θα απευθυνθούν οι προγραμματιστές της εάν χρειαστούν μια άλλη γλώσσα προγραμματισμού.

Η Python βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις και η δημοτικότητά της καθοδηγείται από τους data scientists και την αυξανόμενη ζήτηση για εφαρμογές μηχανικής μάθησης, καθώς και μια πληθώρα λειτουργικών μονάδων Python που βοηθούν στην επέκταση της χρήσης της σε διάφορους τομείς.

Αλλά και η Julia, την οποία η εταιρεία αναλυτών προγραμματιστών RedMonk έχει αξιολογήσει ως γλώσσα παρακολούθησης, έχει μια αξιοπρεπή υποστήριξη.

Πέρυσι, το 73% των χρηστών της Julia δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν την Python εάν δεν χρησιμοποιούσαν τη Julιa, αλλά φέτος το ποσοστό αυξήθηκε σε 76%.

Η MATLAB ως άλλη εναλλακτική γλώσσα είδε το ποσοστό της μειώνεται από 35% το προηγούμενο έτος σε 31%, αλλά η C++ είδε το μερίδιό της να αυξάνεται από 28% πέρυσι σε 31% φέτος.

Εν τω μεταξύ, η R, μια δημοφιλής γλώσσα στατιστικού προγραμματισμού με αφοσιωμένο πλήθος, είδε μείωση στο ποσοστό της, από 27% σε 25%.

Ορισμένες από αυτές τις τάσεις φαίνονται θετικές για τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της Julia παρά την συνεχή απειλή της Python που είναι η απόλυτη επιλογή των προγραμματιστών.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες γλώσσες μετά τη Julia είναι η Python και μετά η Bash/Shell/PowerShell. Και εάν η Julia, η οποία εμφανίστηκε το 2012, δεν υπήρχε, οι περισσότεροι χρήστες της Julia θα χρησιμοποιούσαν C ++, MATLAB, R, C, Fortran, Bash/Shell/ PowerShell και Mathematica.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS