ΑρχικήsecurityΠλήθος hacker συνελήφθησαν για επιθέσεις σε επιχειρήσεις

Πλήθος hacker συνελήφθησαν για επιθέσεις σε επιχειρήσεις

επιχειρήσεις

Οι ΗΠΑ δήλωσαν στις 10 Σεπτεμβρίου, ότι οι ομοσπονδιακές αρχές της κατάφεραν να καταστείλουν μία κακόβουλη κοινοπραξία πολλών hacker ανά τον κόσμο, που στόχευαν επιχειρήσεις.

Η BEC (Business Email Compromise), είναι μια κοινοπραξία ηλεκτρονικών απατεώνων που στοχεύουν ατομικά και επιχειρησιακά τραπεζικά δεδομένα και συλλέγουν χρήματα από αυτά.

Η Νιγηρία φαίνεται ότι είναι στην κορυφή όλων των χωρών με 167 συλλήψεις. Άλλες χώρες στις οποίες έγιναν συλλήψεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, τη Γκάνα και την Τουρκία.

Η δήλωση αναφέρει εν μέρει: “Το Operation Rewired, μια συντονισμένη προσπάθεια επιβολής του νόμου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, την υπηρεσία ταχυδρομικών επιθεωρήσεων των ΗΠΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, έκανε μέσα σε τέσσερις μήνες, 281 συλλήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων 167 στη Νιγηρία, 18 στην Τουρκία και 15 στην Γκάνα. Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κένυα, τη Μαλαισία και το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ).”

Κατά τη διαδικασία, οι φορείς επιβολής του νόμου κατέσχεσαν 3,7 εκατομμύρια δολάρια (383 εκατομμύρια δολάρια) από τους υπόπτους.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, η κοινοπραξία για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο συχνά στοχεύει σε εργαζόμενους και εταιρείες, αποκτώντας πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες και εξαπατώντας τους μέσω της πλαστοπροσωπίας.

“Η BEC, γνωστή και ως “οικονομική απάτη μέσω διαδικτύου”, είναι μια περίπλοκη απάτη που συχνά στοχεύει σε εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με ξένους προμηθευτές ή / και επιχειρήσεις που εκτελούν τακτικά τραπεζικές πληρωμές”.

«Οι ίδιες εγκληματικές οργανώσεις που διαπράττουν BEC, εκμεταλλεύονται επίσης μεμονωμένα θύματα, συχνά αγοραστές ακινήτων, ηλικιωμένους και άλλους, πείθοντάς τους να πραγματοποιούν τραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς που ελέγχονται από τους εγκληματίες».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για να εξαπατήσουν και να κλέψουν τους στόχους τους, είτε συνάπτοντας μία ψεύτικη σχέση με τα θύματά τους, είτε χρησιμοποιώντας ψεύτικες πωλήσεις οχημάτων στο διαδίκτυο, πλαστές θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο, ψεύτικες λαχειοφόρους αγορές και ψεύτικα ακίνητα.

Οι καταστροφικές συνέπειες που έχουν αυτές οι επιθέσεις δεν επηρεάζουν μόνο τις μεμονωμένες επιχειρήσεις αλλά και την παγκόσμια οικονομία συνολικά. Σύμφωνα με το Internet Crime Complaint Center (IC3), περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια αναφέρθηκε ότι χάθηκαν το 2018, αριθμός που είναι σχεδόν διπλάσιος από την προηγούμενη χρονιά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS