ΑρχικήinetΟι AR/VR engineers είναι το νέο trend έναντι των προγραμματιστών blockchain

Οι AR/VR engineers είναι το νέο trend έναντι των προγραμματιστών blockchain

Οι θέσεις εργασίας στον τομέα της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) είναι τάση, με τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 1.400% το 2019, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του State Engineers Engineers ανά θέση εργασίας.

blockchain

Αυτό σημαίνει ότι η γνώση AR/VR είναι το νέο trend, αντικαθιστώντας τους blockchain engineers, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Hired ήταν σε ζήτηση πριν από ένα χρόνο. Στην περσινή έκθεση, η ζήτηση των blockchain engineers αυξήθηκε κατά 517%. Είναι μια έκπληξη για μένα, καθώς η AR/VR έχει μικτό αντίκτυπο στις καταναλωτικές αγορές. Αλλά η ζήτηση στην επιχείρηση είναι ισχυρή.

Η Hired είπε ότι οι μισθοί των μηχανικών AR/VR κυμαίνονται από $ 135.000 έως $ 150.000 στις μεγάλες αμερικάνικες τεχνολογικές εταιρείες. Η πλειοψηφία των μηχανικών λογισμικού προβλέπουν ότι θα δούμε το πλήρες αντίκτυπο του AR/VR τα επόμενα πέντε χρόνια. Εν τω μεταξύ, η ζήτηση για μηχανικούς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 146% το 2019 και η ζήτηση για μηχανικούς ασφαλείας αυξήθηκε κατά 49%.

Τα στοιχεία προέρχονται από περισσότερες από 10.000 εταιρείες και εκατομμύρια άτομα που αναζητούν εργασία που αλληλεπιδρούν με το website Hired. Η εταιρεία λαμβάνει αυτά τα δεδομένα και τα συνδυάζει με χιλιάδες απαντήσεις από τα κορυφαία τεχνολογικά ταλέντα για να διακρίνουν τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Εν τω μεταξύ, η έκθεση υπογραμμίζει τους σταθερά υψηλούς μισθούς που απονέμονται στους ειδικούς μηχανικής μάθησης. Σημειώνει επίσης την αυξανόμενη ανάγκη για μηχανικούς ειδικευμένους στη γλώσσα Go της Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της ζήτησης για blockchain engineers επιβραδύνθηκε φέτος στο 9%, εξομαλύνοντας την εκρηκτική ανάπτυξη του 517% που έλαβε την περσινή χρονιά. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πολλές εταιρίες cryptocurrency και blockchain αγωνίζονται να λάβουν την κυρίαρχη αποδοχή. Ορισμένες εταιρείες βαθμολογούν τις σχέσεις τους με μεγάλες εταιρείες, αλλά υπήρξαν πολλές εταιρείες blockchain που πήραν χρηματοδότηση και δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Η Hired δήλωσε ότι βλέπει την αύξηση της ζήτησης AR/VR ως άμεση αντανάκλαση της ίδιας της τεχνολογίας που έχει φθάσει σε φάση μιας ευρύτερης γκάμας επιχειρήσεων. Από εταιρείες ομορφιάς, όπως η Sephora, στους λιανοπωλητές επίπλων όπως το Wayfair, πολλοί διαφορετικοί τύποι εταιρειών αγκαλιάζουν τις δυνατότητες αυτών των τεχνολογιών παγκόσμιας οικοδόμησης.

Οι εταιρείες «κρατούν» τις αμοιβές σε ανταγωνιστικό επίπεδο

Σε όλες τις μεγάλες αγορές, οι machine learning engineers κατατάσσονται στους δέκα υψηλότερα αμειβόμενους ρόλους, με το Σαν Φρανσίσκο να οδηγεί το πακέτο πληρωμών σε 162.000 δολάρια ετησίως. Οι search engineers πληρώνονται περισσότερο από τους machine learning engineers σε $ 165.000 το χρόνο.

Άλλες υψηλά καταβαλλόμενες σταθερές σε όλες τις αγορές είναι οι ρόλοι του NLP (natural language processing), μηχανικός ασφαλείας, και μηχανικός gaming, οι οποίοι βρίσκονταν στο top 10 των υψηλά αμειβόμενων.

Οι πιο απαιτητικές δεξιότητες

Στην περσινή έκθεση του Software Engineers αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι με την μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά ήταν αυτοί που γνώριζαν την Go της Google, οπότε ήταν και πιο απαιτητικοί στις απολαβές τους.

Πριν κάποιος developer καλύψει μια θέση εργασίας – ή ακόμα και για να πάρει μια αρχική προσφορά – πρέπει να δουλέψει σε διάφορες εξετάσεις κωδικοποίησης, whiteboarding meetings και συμπεριφορικές συνεντεύξεις.

Ωστόσο, μόνο το 31% πιστεύει ότι οι εξετάσεις κωδικοποίησης ελέγχουν αποτελεσματικά τις ικανότητές τους, ενώ τα δύο τρίτα λένε ότι οι περισσότερες εξετάσεις κωδικοποίησης είναι άσχετες με την καθημερινή δουλειά ενός engineer, δήλωσε η Hired. Από όλες τις δοκιμασίες που θα πρέπει να πάρουν για να βρουν τη δουλειά, οι προγραμματιστές δεν καθόλου για συμπεριφορικές συνεντεύξεις – μόλις 12% λένε ότι είναι το πιο αγχωτικό μέρος της διαδικασίας, δήλωσε η Hired.

Οι εξετάσεις και τα λεγόμενα whiteboarding meetings είναι μια διαφορετική ιστορία. Το 42% των developers αναφέρουν τις εξετάσεις κωδικοποίησης ως το πιο αγχωτικό μέρος της διαδικασίας συνέντευξης και 38% λένε το ίδιο για τα whiteboarding meetings.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS