ΑρχικήinetΗ Meta είναι «αισιόδοξη» για το Apple Vision Pro

Η Meta είναι «αισιόδοξη» για το Apple Vision Pro

Η Meta και η LG, όπως αναφέρεται, συνεργάζονται για ένα νέο ανταγωνιστικό VR Headset του Apple Vision Pro , ελπίζοντας να γίνει το «Android» του κόσμου του AR/VR.

Meta Vision Pro

Η Meta εμπλέκεται στην ελπίδα ότι η κυκλοφορία του Apple Vision Pro θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της επιχείρησης VR headset της. Σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, η Meta πιστεύει ότι η είσοδος της Apple στην κατηγορία των headset θα “επικυρώσει” την υπάρχουσα επιχείρησή της και θα “προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές”.

Δείτε επίσης: Meta: Δεν έχει επενδύσει σημαντικά στην προστασία των παιδιών

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκτελεστικοί της Meta, συμπεριλαμβανομένου του Mark Zuckerberg, είναι “αισιόδοξοι” για την κυκλοφορία του Vision Pro. Θεωρούν ότι η είσοδος της Apple στην κατηγορία των headset θα “επικυρώσει” την υπάρχουσα επιχείρησή τους και θα “προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές”.

Meta VR Headset

“Οι υπάλληλοι της Meta βλέπουν το Quest και το λογισμικό του ως κύρια εναλλακτική λύση στην Apple στον χώρο, καλύπτοντας τον ρόλο που έπαιζε το Android της Google στα smartphones”, εξηγεί η έκθεση. “Η μάχη που βλέπουν οι εκτελεστικοί της Meta και οι ειδικοί του κλάδου επικεντρώνεται στους κατασκευαστές λογισμικού που θα διαδραματίσουν ένα αξιοσημείωτο ρόλο στην ανάπτυξη εφαρμογών που θα προσελκύσουν περισσότερους χρήστες”.

Δείτε ακόμα: Netflix CEO: Χαρακτηρίζει το Apple Vision Pro Ασήμαντη Επένδυση

Επιπλέον, παρόλο που το Apple Vision Pro δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, το προϊόν έχει ήδη “επηρεάσει τη σκέψη της Meta”. Η εταιρεία φαίνεται ότι επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στον συνδυασμό επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν virtual εικόνες επικαλυμμένες στο πραγματικό τους περιβάλλον.

Meta VR Headset

Δείτε επίσης: Vision Pro: Η Apple έχει ήδη πουλήσει έως και 180.000 ακουστικά

“Προηγουμένως, η Meta μίλαγε περισσότερο για το metaverse, ένα αόριστο concept που φανταζόταν ανθρώπους να εργάζονται και να παίζουν στην εικονική πραγματικότητα” λέει η αναφορά.

Είτε η εταιρεία μπορεί να το κάνει το πιο λειτουργικό, στη σωστή τιμή και με πολλή ολοκλήρωση με άλλες συσκευές θα κερδίσει σε αυτόν τον χώρο. Έχω την αίσθηση ότι η Apple θα είναι ένας νικητής αν μπορέσει να μειώσει σημαντικά το κόστος και να προσθέσει πολλή αξία.

Εκτελεστικοί της Apple έχουν εκφράσει κριτική για το λεγόμενο “metaverse” στο παρελθόν. Ο Greg Joswiak, για παράδειγμα, δήλωσε ότι το “metaverse” είναι ένας όρος που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει. Ο Tim Cook, από την πλευρά του, αμφισβήτησε εάν ο “μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το metaverse”.

Είμαι περίεργος να δω πόσο καλά θα πάει αυτή η στρατηγική για τη Meta. Εάν η ιστορία είναι οποιαδήποτε ένδειξη, ποτέ δεν πρέπει να στοιχηματίζετε στο ότι η είσοδος της Apple στην κατηγορία σας θα βοηθήσει περισσότερο από ό,τι θα βλάψει την επιχείρησή σας. Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το Apple Vision Pro είναι μόνο η αρχή των σχεδίων της Apple σε αυτόν τον χώρο. Η εταιρεία ήδη εργάζεται σε πιο οικονομικές εκδοχές του Vision Pro και στοχεύει στον τελικό της στόχο για γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κάποια στιγμή.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS