ΑρχικήbusinessGoogle: Θα δοκιμάσει «υβριδικά» μοντέλα εργασίας από το σπίτι

Google: Θα δοκιμάσει «υβριδικά» μοντέλα εργασίας από το σπίτι

Η Google εξετάζει τις μακροπρόθεσμες επιλογές εργασίας, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι της λένε ότι δε θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Το 62% των υπαλλήλων της Google θέλουν να επιστρέψουν στα γραφεία τους κάποια στιγμή, αλλά όχι κάθε μέρα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις των υπαλλήλων στο γραφείο, που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

google
Google: Θα δοκιμάσει «υβριδικά» μοντέλα εργασίας από το σπίτι

Έτσι, η εταιρεία εργάζεται σε «υβριδικά» μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης των γραφείων της και της εύρεσης πιο μακροπρόθεσμων επιλογών απομακρυσμένης εργασίας, δήλωσε ο CEO της Alphabet, Sundar Pichai, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, την Τετάρτη.

«Βλέπω το μέλλον πιο ευέλικτο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την επαφή, το να είσαι μαζί, να έχεις μια αίσθηση κοινότητας είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν πρέπει να λύσεις σκληρά προβλήματα και να δημιουργήσεις κάτι νέο, ώστε να μην το βλέπουμε αυτό να αλλάζει. Πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερη ευελιξία και περισσότερα υβριδικά μοντέλα εργασίας.»

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο έρχεται καθώς η Google, η οποία το έχει εξετάσει ως μοντέλο για τους χώρους εργασίας της Silicon Valley, αποκαλύπτει σιγά σιγά περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για την επιστροφή των υπαλλήλων της στο γραφείο, ενώ ανταγωνίζεται επίσης και άλλες εταιρείες τεχνολογίας για κορυφαία ταλέντα. Νωρίτερα το καλοκαίρι, η εταιρεία έδωσε στους υπαλλήλους την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι έως τον Ιούλιο του 2021, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Αυτό ήρθε καθώς το Facebook ανακοίνωσε ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα, με άλλες εταιρείες, όπως το Twitter, να δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από απόσταση «για πάντα».

Η Google ξεκίνησε τις προετοιμασίες νωρίς για την πανδημία και πιο πρόσφατα έκανε αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών φόρουμ επικοινωνίας της. Ωστόσο, οι υπάλληλοι έχουν χάσει τα προνόμια στο γραφείο, όπως προσφορές τροφίμων και προσωπικούς σεφ.

Google: Θα δοκιμάσει «υβριδικά» μοντέλα εργασίας από το σπίτι

Το 10% των υπαλλήλων της εταιρεία δήλωσαν ότι δε θέλουν να πηγαίνουν καθόλου στο γραφείο στο μέλλον, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα. Το 15% είπε ότι θα ήθελαν μόνο να μπουν στο γραφείο «Ad hoc» ή για συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Οι λόγοι των εργαζομένων για την επιστροφή στα γραφεία περιλάμβαναν χρόνο με τους συναδέλφους, την ικανότητα κοινωνικοποίησης και καλύτερες ευκαιρίες συνεργασίας, σύμφωνα με το CNBC.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS